دستگاه جی سی مس در صنعت عطرسازی بسیار پر کاربرد است ، اغلب گلها و ...که بصورت طبیعی قابل استخراج و اسانس گیری نیستند با کمک تکنولوژی HS وهمین دستگاه اسانس سینتتیکش را تولید میکنند ، این تکنولوژی بقدری پیشرفت کرده که میان تمام روایح خوش یک باغ سلطنتی را در قالب یک عطر بازطراحی میزنند ، کاری که برخی برندها ( پنهالیگونز عطر هاگیرو با کمک سی پی ال ) انجام دادند .
جی سی مس در تولید عطرهای فاین ( بازطراحی ) در چندسال اخیر جهش بزرگی داشته . برای بازطراحی از هر عطری به حداقل ۱۰ میل از اون عطر نیازه ، شرکتهای تولید کننده مواد اولیه ابتدا عطر مدنظر را در ویال های مخصوص میریزن و در قسمتی از دستگاه میزارن ، سپس متخصص شیمی عطرسازی دستگاه را کنترل میکنه ، تکنولوژی جی سی مس ظرف چند ساعت صفر تا صد فرمول عطرو مشخص و دقیق میگه که در اون عطر چه عناصری استفاده شده و دوز دقیقِ هر نت چند درصد است . پس از اینکه فرمول بدست اومد بازطراحی با خط تولید رباتیک بر اساس کد و گرید درخواستی انجام میشود . برفرض اگه برای بازطراحی گریدِ h درخواست شده باشد یه بخش از نت ها حذف میشن ، موارد باقی مانده را با نت های درجه کیفی پایین انتخاب میکنند مثلا اگه نت سیب بعنوان نت غالب در عطر اورجینال درجه کیفی سوپر ۸۰۰ دلاری استفاده شده باشد ، اینا میان برای گرید h از نت سیب درجه ۳ صددلاری استفاده میکنند ، اگه گرید eh باشد مواد کمتری حذف میشه و سطح درجه کیفی یک لول بالاتر میاد ، گرید weh هیچ نتی حذف نمیشه و میان سیب ۳۰۰ دلاری استفاده میکنند ، در گرید one هیچ نتی حذف نمیشه و درجه کیفی مواد خام به نمونه اصلی خیلی نزدیک میشه و برفرض میان از اسانس سیب ۶۰۰ دلاری استفاده میکنند و حدود نیمی از نت ها درجه کیفی کاملا مشابه با نمونه اصلی انتخاب میشن ( سیب مثال بود و اینمورد روی تمام نت ها صدق میکنه ، با این مثال فکر کنم عزیزان متوجه شده باشند پروسه تولید بازطراحی با گریدهای مختلف به چه شکل انجام میشه) .
دوستان اسانس به هیچ وجه نباید بصورت خالص استفاده بشه ، حالا میخواد فاین فرگرانسِ بازطراحی باشد یا رومتریالِ تک نت که پرفیومرها استفاده میکنند . تمام اسانس ها چه بازطراحی چه تک، نت برگه msds دارند ، در تمام اینا یه قسمت هشدار درج شده ، این موضوع هیچ ارتباطی با سینتتیک یا طبیعی بودن اسانس ندارد ، حتی در اغلب موارد اسانس های طبیعی بصورت خالص الرژیک و خطرناک تر هستند اگه اینطور نبود که اسانس عناصری مانند خزه بلوط ممنوع و جایگزین سینتتیکش استفاده نمیشد . اگه تحقیق کنید و برگه msds گل رز ابسولوت ، وتیور ، پچولی و ... را نگاه کنید روشون یه سری هشدار درج شده ، بعنوان مثال نوشته اگه با پوست تماس پیدا کرد ، پوست را با آب و صابون بشویید ، منع استشمام کرده و نوشته در صورت استشمام از فاصله نزدیک اگه حالت خفگی و سرفه شدید بهتون دست داد با فوریت های پزشکی تماس بگیرید و به فضای آزاد برید و ... ، برخی عزیزان تصورشون اینه که موارد هشدار فقط برای بازطراحی ها درج میشه در حالیکه طبق قوانین بهداشت اروپا و fda امریکا بدلیل خالص بودن مواد، قسمت هشدار برای متخصصین و پرفیومرهایی که اسانس بصورت خالص بدستشان میرسد قید میشه ، برای اینه که قبل از رقیق سازی اصولی و ... یه سری موارد را رعایت کنند ( اسانس اصلا نباید بصورت خالص بدست افرادی که در این حوزه تخصص ندارند برسه ) . پس توصیه اکید میکنم اسانس خالص مصرف نکنید چون عارضه دارد ، بخصوص این اسانس های فله ای که اصلا معلوم نیست تولید کجا هستند و بقول معروف قوز بالا قوزن ، اون رقیق سازی که جلو چشم خودتان با درصد بالایی از فیکساتیو انجام میدهند نه تنها الرژی زایی و عارضه را به صفر نمیرساند بلکه بهش ضریب میده و بیشترش میکنه .
عرقیات گیاهی مثل نعنا تو کارخونه چند برابر رقیق میشه ، روی شیشه مجدد چاپ میزنن که قبل از مصرف با فلان مقدار اب رقیق کنید و تا مصرف بشه حدود ۱۰ برابر رقیق میشه چرا که خالصش نه تنها خاصیت ندارد بلکه سیستم گوارشی شخص را داغون میکند و ممکن شخص حالت خفگی بهش دست بدهد . رقیق سازی درجا و فقط با فیکساتیو نیست بلکه طی یک پروسه ۳۳ روزه با بیش از ۱۰ حلال بر پایه اتانول تقلیب شده انجام میشود ، بعد از اختلاط جز به جز ، مواد باید بره برای همخوردن و خنکسازی ۴۸ ساعته ، هواگیری ، پلمپ مخزن و ایج یکماهه ، بعد از اتمام ایج و فیلتراسیون ، مجدد ph سنجیده و توسط متخصص بررسی و تست روی حداقل ۱۰ نفر انجام میشه ، اگه همه چیز ok بود تازه میشه استفاده کرد ( اینکه اسانس بی کیفیت رو بیاریم با درصد بالایی از فیکساتیو رقیق کنبم مثل اینه تو غذامون مشت مشت نمک بریزیم و بعد بخوریم ) .
سلام
آقا علیرضا عزیز مثل همیشه عالی⚘🌹👌
ان شاء الله در آینده یه برند فاخر ایرانی بزنین و ما هم افتخار کنیم
اگه وقت داشتین بیشتر به سایت سر بزنین
بنده کاظمی هستم (مش قاسم)
سلام جناب کاظمی عزیز عرض ادب و احترام 🙏🌺
شرمنده بابت تاخیر در پاسخ الان این قسمت رو دیدم .
به روی چشم در خدمت شما عزیزان بودن باعث افتخاره 🌺🙏