عطر....عشق....البته بدون موتور 1000 !

چندشب پیش مهمان منزل برادرم یا باجناغم یا خواهرخانمم(!) بودیم. عجب ملغمه‌ای شد!

راستش از خدا پنهون نیست، از شما چه پنهون، چون در زندگی تحمل موجودی به نام «باجناغ» رو نداشته و ندارم، چندسال پس از ازدواجِ خودم، یقۀ برادر کوچکم رو گرفتم و ایضاً همسر گرامی هم یقۀ خواهر کوچکترشون رو؛ و هردوتا رو به زور پس‌گردنی به عقد هم درآوردیم تا دو عنصر «باجناغ» و «جاری» از زندگی‌مون حذف بشه که الحمدلله همینطور هم شد :)))

اینجانب با برادر کوچکم شباهت‌های بسیار زیادی داریم. دقیقاً مثل سیبی که از وسط نصف کرده باشن. بطور مثال بنده همونطور که بارها عرض کردم هرگز پول به دکانت نداده و نخواهم داد و ترجیح میدم اسانس بگیرم. اما برادرم مبتلا به بیماری «جمع‌آوری کلکسیون دکانت» بوده، طوری که پزشکان هم ایشون رو جواب کردن! خلاصه شباهتمون در این موضوع کمی نگران‌کننده شده!!

تا الان ده‌ها شیشه دکانت خریده (فقط هم از عط.ر..آ.م.ی.ن سفارش میده) و همچنان منتظره به عطر امضای خودش برسه تا بره شیشه اصلی رو بگیره! که بر اساس سال‌ها تجربه و مشاهدات علمی استاد عزیزمون جناب دکتر «بری شوارتز» در بحث «دشواری انتخاب در زمان تعدد گزینه‌ها» یقین دارم این امر هیچگاه محقق نخواهد شد. 

بنده هم بر اساس اینکه اهل مهمونی رفتن نیستم و بر اساس مدل رفتاریم از اون گروه جونورهایی هستم که اگه به زور اردنگی ببرنم مهمونی، یک گوشه می‌شینم و حرف نمی‌زنم، دنبال بهانه بودم برای دررفتن از اونجا(!) که ناگهان برادرم با 12 شیشه دکانت از اتاق اومد بیرون! شیشه‌ها رو گذاشت جلوم (می‌دونست فقط این‌طوری می‌تونه منو نگه داره تا در نرم!) و طبیعتاً بنده هم تمام 5 ساعت زمانی که اونجا بودیم رو با دکانت‌ها سرگرم بودم.

و اما بازیگران این قسمت از برنامه ما بدون ترتیب الفبا:

تام فورد توسکان لدر / تام فورد فا...فابولوس / مانسرا رد توباکو /شیخ 77 / کرید اونتوس / کارولینا هررا 212 / د مارلی پگاسوس /آنجلز شیر / به همراه سه مدل بنتلی که همون ابتدا بنتلی‌ها رو گذاشتم کنار (نمی‌دونم چرا هیچوقت به عطرهایی که نام خودرو یا شخص خاصی روشون هست حسّ خوبی نداشته و ندارم)

یک مدل عطر دیگه هم بود که هرچی زور زدم اسمش یادم نیومد. اونقدرها هم برام مهم نبود که زنگ بزنم و بپرسم.  

و اما بعد از 5 ساعت تحقیق و مطالعه و بررسی 9 مدل عطر اصلی، میریم برای امتیازدادن. نفس‌ها حبس.

شروع می‌کنیم... سههههههههه ....... دوووووووووو ......... یک!

نمره همگی:

صفرررررررر !!!

میان‌نوشت:

دقیقاً انتظارتون چی بود از بنده؟ این‌همه در صفحات مختلف از «کوربویی» خودم توضیح دادم که قادر به درک روایح جدید نیستم. خب طبیعتاً قادر به نمره‌دادن هم نیستم. باورکنین از اینکه نمی‌تونم با هیچ عطر جدیدی رابطه عاطفی(!) برقرار کنم، خودم بیشتر از هرکسی ناراحتم. امیدوارم قدر این نعمت رو در خودتون بدونین عزیزان.

اسم رابطه عاطفی اومد! اوخ جون! بساط منبر و روضه ما هم برپا شد. پس:

به نام خدا. شروع می‌کنیم.

در یک رابطه عاطفی با هدف بلندمدت(مثل ازدواج) میشه از یک مدل بسیار ساده چهار بخشی استفاده کرد: 

1)  دیدار اولیه (خب طبیعتا دختر و پسر باید اول هم رو ببینن دیگه. نیاز به توضیح نداره)

2) درگیر شدن: این قسمت، همون جاییست که هریک از طرفین، احساس می‌کنه بخشی از اندام آسمون جرررررررررر خورده و فقط طرف مقابل زرت افتاده زمین! معمولا رفتار غالب در این بخش تماس‌های طولانی و مکرر هست (قدیم تلفن بود و الان .... بگذریم!) و مخصوصا اون جمله معروف: اول تو قطع کن........نه نه اول تو......... نه اول تو ......... اول تو ....... جای کریم (فیلم سن‌پطرزبورگ) خالی :))))

3) زندگی مشترک: خب طبیعتاً میرن زیر یک سقف و زندگی می‌کنن. اینم نیاز به توضیح نداره.

4) فرسایش: در اکثر روابط بلندمدت، بعد از چندسال، این رابطه کم‌وبیش دچار «فرسایش» میشه که کاملاً هم طبیعی هست و در اینجا 2 حالت پیش رو خواهد بود:

الف) ترمیم: تلاش طرفین به همراه کمک‌گرفتن از روش‌های زوج‌درمانی و مشاوره و موارد دیگر

ب) طلاق و جدایی: عدم تلاش طرفین در راستای ترمیم که خب گویا از مورد الف، هم راحت‌تره و هم .... بگذریم! 

ارتباط با عطر و روایح رو میشه از یک نگاه، مشابه ارتباط عاطفی دید.

همه ما روایح مختلف رو تجربه می‌کنیم(مرحله یک یعنی دیدار اولیه) و خوشمون نمیاد (مثل داستان بنده و اون شیشه‌های دکانت و ایضاً تمام روایح جدید)

در مرحله بعد، یکی دوتا از عطرهایی که تجربه کردیم ذهنمون رو به خودش درگیر میکنه(مرحله 2 درگیر شدن)

و نهایتا یک عطر هم میشه عطر امضاء و باهاش زندگی می‌کنیم و شدیداً بهش وابسته می‌شیم(زندگی مشترک) که البته ممکنه بیش از یک عطر تبدیل به عطر امضاء بشه!!! که بهرحال ....عه.... چی بگم.... خب گفته شده تا 4 تاش حلاله دیگه!

در حوزه عطر و روایح معمولا مرحله 4 کمتر پیش میاد که مورد صحبت ما نیست. 

تمام تلاش شخصی خودم در روایح جدید، رسیدن به مرحله دوم(درگیر شدن)  بوده که هیچ‌گاه محقق نشد. یادآوری‌ می‌کنم این موضوع صرفاً در مورد روایح جدید هست. 

در موارد بالا، هیچ‌کدوم از عطرها کمترین انگیزه‌ای در اینجانب ایجاد نکرد که اگه دفعه بعد ببینمشون جواب سلامشون رو بدم! (البته شیشه شیخ 77 خالی شده بود و چیز زیادی دستگیرم نشد ولی شخصاً شیخ 70 رو بیشتر دوست دارم)

آنجلز شیر اصلی در برابر آنجلز شیر دست‌ساز خودم مطلقاً حرفی برای گفتن نداشت! هرچند رایحه خاص و خوشبویی داره، اما «عطر من» نیست. 

اونتوس هم همونطور که انتظار داشتم(مثل مولکول 02) تفاوتی با رایحه آب معدنی پیدا نکردم! حداقل اگر بوی آب شیر می‌داد میشد کمی دلمون به بوی کلر  خوش باشه (امان از کوربویی. امان)

تنها عطری که روی دستم بیشتر از همه تونستم باهاش ارتباط بگیرم، پگاسوس بود. نمی‌دونم چرا. ولی از دید کُل‌نگر، تونستم چند کلمه‌ای باهاش صحبت کنم ولی به مرحله دوم رابطه عاطفی (درگیرشدن) نرسید. ولی از حق نگذریم، واقعاً عطر خوبی بود. خوش به حال عزیزانی که باهاش عشق‌بازی می‌کنن. 

موقع برگشت بود. نگاهی به شیشه همراه عطرم کردم. ایوسن لورن تاکسیدو. تاکسیدویی که به پیشنهاد دکتر اسعدی عزیز، خیلی دنبال نسخه قدیم الحمبرا د تاکس بودم و متاسفانه امروز نایاب شده و فقط مدل جدید (وینسام) موجوده و بالاجبار به یکی از سایت‌های سازنده عطر، سفارش دست‌ساز دادم برای آشنایی با رایحه و نسبتاً راضیم.

کمی به خودم زدم. کورسویی از امید در من پدیدار گشت. یعنی تونستم به مرحله دوم رابطه عاطفی با یک عطر جدید برسم؟

الان بعد از گذشت چند شب، دوباره روی مچ دستم زدم

الان درحال زمزمه هستیم:

اون میگه اول تو... من میگم اول تو....  :)))

یه حسّ پنهان درونی بهم میگه بالاخره همین روزا مجبور میشی به همه بروبچه‌‌های عطرافشان شیرینی بدی. چون موفق به ایجاد ارتباط با یک عطر جدید شدی(صدای دست و سوت و هورااااااا)

خداوند عاقبت همه‌مون رو بخیر کنه

شب خوش

پ.ن: عنوان متن برگرفته از کمدی معروف جناب ابوالحسن داوودی در دهه 70 شمسی بود(نان.عشق.موتور1000) که در زمان خودش خیلی سروصدا کرد. ولی هرکار کردم موتور 1000 رو نتونستم توی متن جا بدم!

Telecaster Telecaster
1404/06/23

درود برشما شما جناب متین راد...

قلم بسیار زیبایی دارید...

بنده از مطالعه متن های شما بسیار لذت میبرم...

TIMELESS TIMELESS
1404/06/23

با احترام و عرض ادب

ضمن سپاس از اهدای تجربیات ارزشمندتان برای این محفل، امیدوارم همواره سلامت و شادمان در کنار خانواده ی محترم زندگی کنید دوست فرهیخته.

Helios Helios
1404/06/23

حقیقتا لذت بردم از قلم شما دوست گرامی،بسیار خواندنی و مجذوب کننده کلمات را به تحریر در می اورید...با توجه به اینکه شیخ ۷۰ مورد پسند شماست و پگاسوس در میان عطر هایی که نام بردید کمی نظرتون رو جلب کرده، با استنباط شخصی که از سلیقه شما بزرگوار دستگیرم شد موارد زیر را پیشنهاد می دم تست داشته باشید:

Layton Exclusif #پارفومز د مارلی لیتون اکسکلوسیف Layton Exclusif 

Vetiver & Golden Vanilla #جو مالون وتیور اند گلدن وانیلا Vetiver & Golden Vanilla 

Valentino Uomo Born In Roma Intense #والنتینو اومو بورن این روما اینتنس Valentino Uomo Born In Roma Intense 

کار های جذاب و شایسته ای هستند، اما در لیست پسندیده های بنده این موارد رو مشاهده نمی کنید که دلیلی جز سلیقه ی شخصی ندارد و چیزی از ارزش های این آثار کم نمی شود. به عنوان مثال از عطر هایی که اسم بردید توسکان لدر و فابولوس از همان ابتدا بی چون و چرا به همراه همیشگی روح و جسم من بدل گشتند لیک برای شما چنگی به دل نزدند... امید که مورد پسند واقع شوند

در پاسخ به Telecaster :

درود برشما شما جناب متین راد...

قلم بسیار زیبایی دارید...

بنده از مطالعه متن های شما بسیار لذت میبرم...

درود بر هم‌سلیقۀ بزرگوار خودم در دنیای روایح،  Telecaster عزیز

نظر لطف شماست. شرمنده می‌فرمایید. 

جسارتاً اجازه می‌خوام جمله‌تون رو کمی اصلاح کرده تا به واقعیت نزدیک‌تر بشه:

دوران جوانی که حال و حوصله‌ای بود، قلم «نسبتاً خوبی» داشتم (فعل ماضی هست قربان: داشتم) و امروز دیگه اثری از اون باقی نمونده. 

لطف عالی مستدام 

در پاسخ به TIMELESS :

با احترام و عرض ادب

ضمن سپاس از اهدای تجربیات ارزشمندتان برای این محفل، امیدوارم همواره سلامت و شادمان در کنار خانواده ی محترم زندگی کنید دوست فرهیخته.

عرض ادب و احترام، همراه با خضوع، خشوع و فروتنی به پیشگاه استاد بزرگوار

سپاسگزارم از نظر لطف شما

همین که قابل می‌دونید و مطالعه می‌فرمایید، افتخار بزرگی برای بنده هست. 

مانا باشید

در پاسخ به Helios :

حقیقتا لذت بردم از قلم شما دوست گرامی،بسیار خواندنی و مجذوب کننده کلمات را به تحریر در می اورید...با توجه به اینکه شیخ ۷۰ مورد پسند شماست و پگاسوس در میان عطر هایی که نام بردید کمی نظرتون رو جلب کرده، با استنباط شخصی که از سلیقه شما بزرگوار دستگیرم شد موارد زیر را پیشنهاد می دم تست داشته باشید:

Layton Exclusif #پارفومز د مارلی لیتون اکسکلوسیف Layton Exclusif 

Vetiver & Golden Vanilla #جو مالون وتیور اند گلدن وانیلا Vetiver & Golden Vanilla 

Valentino Uomo Born In Roma Intense #والنتینو اومو بورن این روما اینتنس Valentino Uomo Born In Roma Intense 

کار های جذاب و شایسته ای هستند، اما در لیست پسندیده های بنده این موارد رو مشاهده نمی کنید که دلیلی جز سلیقه ی شخصی ندارد و چیزی از ارزش های این آثار کم نمی شود. به عنوان مثال از عطر هایی که اسم بردید توسکان لدر و فابولوس از همان ابتدا بی چون و چرا به همراه همیشگی روح و جسم من بدل گشتند لیک برای شما چنگی به دل نزدند... امید که مورد پسند واقع شوند

بزرگوارید Helios عزیز. نظر لطف شماست. 

اکسکلوسیف.... چقدر آشنا!!!! ... اکسکلوسیف.... آره خودشه! عطر نهم که اسمش رو فراموش کرده بودم.

مرررررررسی :)))

ممنون از معرفی عطرها. بدون شک، باید کارهای ارزشمندی باشن. ولی یک موضوع هم هست:

دوران جوانی، در پروژه‌ای کار می‌کردیم که اطرافش تپه‌هایی بود پر از آثار باستانی. می‌گفتن یه بنده خدایی بطور اتفاقی، کوزه‌ای پیدا کرده بوده از جنس سفال، که روش تکه‌های طلا و چند سنگ قیمتی کار شده بوده. بنده خدا کوزه رو می‌شکنه و اون چند تیکه طلا و سنگ قیمتی رو برمی‌داره و میره شهر 500هزار تومن می‌فروشه! درصورتیکه کلیّت اون کوزه در همون زمان بالای 500 میلیون تومن ارزش داشت (همه اینها شنیده‌های من از اهالی روستا بود) 

دنیای عطر هم به نظر مشابه همین اتفاقه. به نظر می‌رسه اکثر افراد، دنبال چند تیکه طلا و سنگ قیمتی باشن و اون کوزه ارزشمند رو بشکنن(یعنی ارزش واقعی یک کار ارزشمند رو درک نمی‌کنن) و عده کمتری ارزش واقعی اون کوزه رو درک می‌کنن.

بنده هم در حوزه عطر جزو دسته سوم هستم البته! نه ارزش کوزه رو می‌فهمم و نه حتی ارزش تکه‌های طلا رو! از کنار کوزه رد میشم و میرم!!! یعنی اینقدر کارم درسته! :)))

ولی حتما به اخوی اعلام می‌کنم توی 10 -12 تا سفارش بعدیش اون دوتای دیگه رو هم بذاره. اکسکلوسیف رو هم سری بعد که برم خونه‌شون، با دقت بیشتری روش کار می‌کنم. البته همین پگاسوس هم که عرض کردم در اون لحظه خوشم اومد، همین الان اگه دو رایحه جلوم بذارن و بگن پگاسوس کدومشونه، یادم نمیاد!!! :)))

بازهم ممنون

مانا باشید و برقرار

Atrafshan logo
عطرافشان
پشتیبانی سایت
عطرافشان
سلام کاربر گرامی
چطور می توانیم به شما کمک کنیم؟