با سلام و احترام،
به عنوان یکی از همراهان دیرین و دغدغهمند این مجموعه، مایلم مشاهدات و تحلیل خود را در خصوص موج جدید تعارضات کلامی و تغییر اتمسفر حاکم بر بخش نظرات سایت، جهت استحضار و اتخاذ تدابیر مدیریتی به حضورتان تقدیم نمایم. گمان من بر اینست که ما با یک تغییر ساختاری و دگرگونی در بافت جمعیتی کاربران سایت روبرو هستیم که ریشه در سه عامل کلیدی دارد:
۱. شکاف ارزشهای بیننسلی: ورود گسترده کاربران نسل جدید (نسل Z) که برخلاف نسلهای پیشین (دهه ۶۰ و ماقبل)،لزوماً به چارچوبهای سنتی و تعاریف کلاسیک وفادار نیستند. این نسل به دنبال بیان «فردیت» خود با زبانی متفاوت و گاه ساختارشکنانه است که در تضاد با نگاهِ «معناگرا»ی کاربران قدیمی قرار میگیرد.
۲. شکاف اقتصادی و الگوی مصرف: با توجه به شرایط اقتصادی، بخش بزرگی از کاربران جدید به سمت «عطرهای مشابه و برندهای اقتصادی» گرایش دارند. تقابل این رویکردِ «عملگرا» با نگاهِ «اصالتگرا»ی پیشکسوتان که بر خریدکالای اورجینال تأکید دارند، باعث ایجاد سوءتفاهمهایی نظیر برچسبِ «فخرفروشی» یا «لوکس گرایی» از یک سو و ازسوی دیگر برچسب «افول سطح کیفی سایت» شده است.
۳. مهاجرت اجباری از شبکههای اجتماعی خارجی: محدودیتهای اینترنتی اخیر و رشد خیرهکنندهی پلتفرمهای داخلی (که نمونهی آن را در جهش چند برابری کاربران پیامرسانهایی نظیر «بله» شاهد بودیم)، باعث کوچ جمعیتی به سمت این سایت شده است که با «فرهنگ فورومهای تخصصی» آشنایی ندارند. این کاربران که از فضاهایی مثل اینستاگرام وتیکتاک میآیند، به «میکرومحتوا» و ارتباطات سریع و چندکلمهای عادت دارند. در نتیجه، نظرات کوتاه و فاقد جنبهی تحلیلی آنها، در تضاد با سنتِ «نقدنویسی عمیق» این سایت قرار گرفته است.
با توجه به اینکه بخشی از این مهاجرت کاربران ممکن است دائمی باشد، پیشنهاد میگردد با بهره گیری از ابزارهای آماری و داده کاوی بر مبنای دادههای سایت ( البته در صورت وجود داده های لازم)، گزارش های آماری (نظیرهیستوگرام) از فراوانی سن کاربران فعال مثلا در ۳ ماهه اخیر، تاریخ عضویت کاربران فعال در ماه های اخیر، آمارفروش به تفکیک بازه های قیمتی و نظایر آن تهیه فرمایید. داشتن این دادهها مشخص میکند که تا چه حد با یک تغییر دائم در ذائقه و رفتار مخاطب روبرو هستیم.
این البته فقط یک ایده است و ممکن است با همفکری دیگر کاربران، راهبرد های دیگری برای بررسی وضعیت موجود مطرح شوند.
آگاهی از این آمار شاید به شما کمک میکند تا با تدوین راهکارهای نوین (حتی در غیاب ابزارهای فنی پیچیده)، توازن میان«پویایی نسل جوان» و «غنای نگاه پیشکسوتان» را مجدداً برقرار سازید تا این مرجع تخصصی از یک «کتابخانه زنده» به یک «فضای سطحی عمومی» تبدیل نشود.
با سپاس از سعهصدر و تلاشهای شما برای حفظ پایداری این محفل ارزشمند.
با تقدیم احترام،
علی قاسمی
سلام عرض ادب
من فعلا کاری با این مباحث پیش اومده ندارم
اما از این قسمت استفاده میکنم تا درخواست کنم لطفا مدیریت این کامنت های دعوا رو پاک کنید گاهی وارد صفحه ی ادکلنی میشم و واقعا انگشتم درد میگیره از بس صفحه رو پایین میکشم برای اینکه یک نظر و تحلیل بخونم
از چهل تا نظر بیست تا نظر دعواست که اصلا فایده ای برای من خواننده نداره
نمیگم که فضای سایت بسته بشه هر بحثی پیش اومد رد کنید اینم شاید جنبه ی سانسور شدن بگیره
حرفم اینه بعد از دو سه روز اون نظرات که در اون بخش مهم نیستن(دعوا و درگیری) رو لطفا پاک کنید
ممنونم از شما
جناب پیمان درست می فرمایید
این تفاوت بینش در دنیاست که شکل می ده، تفاوت ها رو و البته این تفاوت نسل ها تو برخورد با مسائل مختلف خیلی هاشون ناشی از تغییرات ساز و کارهای عصبی ذهنیه، مخاطب های نسل به نسل جدید بیشتر و بیشتر در معرض تکنولوژی جدید قرار میگیرن مخصوصا فضای مجازی که بیشتر و بیشتر موجب این میشه سیکل دوپامین پایین بیاد برای همین دوستان نسل های جدید آستانه صبر کمتری دارن و زودتر کسل می شن واسه همین ذهنشون به متون کوتاه فیلم های کوتاه و تو زمینه ریویو تو هر مسائلی این طور شدن.
عدم استفاده ادبیات مناسب هم درست میگین و این قضیه تو همه مسائل هست حتی تو ادبیات عامیانه هم تفاوت یین نسلی تو دنیای بیرون ایران هم وجود داره قطعا. باری شما درست می فرمایید که این مسئله موجب شده که فضای عطرافشان از فضای نیش و خاص تبدیل به فضای عمومی تری مثل اینستاگرام بشه که این هم می تونه خوب و بد باشه. باید نقاط قوت رو تقویت کنن و ضعف ها رو رفع کرد.
سلام پیمان جان چقدر زیبا فرمودید 🌹
به عنوان یک نسل z تلاش میکنم تا از چهارچوب گرم و دلپذیر عطرافشان عزیز خارج نشده ، مفید واقع باشم 🌷
امیدوارم که تابحال باعث رنج و آزار شخصی نشده باشم و لطمه ای به این فضای اعتیادآور نزده باشم 🙏🏻
سلام عرض ادب
من فعلا کاری با این مباحث پیش اومده ندارم
اما از این قسمت استفاده میکنم تا درخواست کنم لطفا مدیریت این کامنت های دعوا رو پاک کنید گاهی وارد صفحه ی ادکلنی میشم و واقعا انگشتم درد میگیره از بس صفحه رو پایین میکشم برای اینکه یک نظر و تحلیل بخونم
از چهل تا نظر بیست تا نظر دعواست که اصلا فایده ای برای من خواننده نداره
نمیگم که فضای سایت بسته بشه هر بحثی پیش اومد رد کنید اینم شاید جنبه ی سانسور شدن بگیره
حرفم اینه بعد از دو سه روز اون نظرات که در اون بخش مهم نیستن(دعوا و درگیری) رو لطفا پاک کنید
ممنونم از شما
سلام و احترام جناب آقای مقدم گرامی.
سپاس از همراهیتان و بیان نظرات ارزشمندتان.
🙏💐🙏
جناب پیمان درست می فرمایید
این تفاوت بینش در دنیاست که شکل می ده، تفاوت ها رو و البته این تفاوت نسل ها تو برخورد با مسائل مختلف خیلی هاشون ناشی از تغییرات ساز و کارهای عصبی ذهنیه، مخاطب های نسل به نسل جدید بیشتر و بیشتر در معرض تکنولوژی جدید قرار میگیرن مخصوصا فضای مجازی که بیشتر و بیشتر موجب این میشه سیکل دوپامین پایین بیاد برای همین دوستان نسل های جدید آستانه صبر کمتری دارن و زودتر کسل می شن واسه همین ذهنشون به متون کوتاه فیلم های کوتاه و تو زمینه ریویو تو هر مسائلی این طور شدن.
عدم استفاده ادبیات مناسب هم درست میگین و این قضیه تو همه مسائل هست حتی تو ادبیات عامیانه هم تفاوت یین نسلی تو دنیای بیرون ایران هم وجود داره قطعا. باری شما درست می فرمایید که این مسئله موجب شده که فضای عطرافشان از فضای نیش و خاص تبدیل به فضای عمومی تری مثل اینستاگرام بشه که این هم می تونه خوب و بد باشه. باید نقاط قوت رو تقویت کنن و ضعف ها رو رفع کرد.
سلام و احترام Eric عزیز.
ممنونم که در این همفکری مشارکت کردید.
🙏💐🙏
سلام پیمان جان چقدر زیبا فرمودید 🌹
به عنوان یک نسل z تلاش میکنم تا از چهارچوب گرم و دلپذیر عطرافشان عزیز خارج نشده ، مفید واقع باشم 🌷
امیدوارم که تابحال باعث رنج و آزار شخصی نشده باشم و لطمه ای به این فضای اعتیادآور نزده باشم 🙏🏻
سلام و احترام لوتوس عزیز.
ممنونم از همراهی و مشارکتتان در این همفکری.
همچنین ممنونم از همدلی شما جوان عزیز برای پاسداشت و بهبود فضای این محفل. آینده این سایت و اگر کمی از موضوع روزمون فاصله بگیریم، آینده این کشور روزی در دستان نسل شما خواهد بود، مطمئنم که در دستان خوبی خواهند بود.
با تجدید احترام.
🙏💐🙏
آقا پیمان بزرگوار و حق گو،استفاده کردیم قربان❤
آقا پیمان بزرگوار و حق گو،استفاده کردیم قربان❤
سلام و احترام حضور شما جناب آقای جواهری گرامی.
خیلی ممنونم از همراهی و لطف بسیارتان.
سلامت و در پناه خداوند متعال باشید همواره.
🙏💐🙏
درود بر شما
این از اون دسته مطالبی بود که واقعا به تعامل و ارتباط مخاطب با سایت کمک شایانی میکنه . شخصا بخاطره همین موضوعات ارتباط خودم رو بسیار محدود کردم و از سایت فاصله گرفتم . ای کاش وجود دوستانی با طرز فکر و نگرش شما روند افزایشی پیدا کنه تا حداقل اون گروه از عزیزانی که واقعا میخوان اطلاعاتشون رو گسترش بدن لذت کافی رو ببرن .
درود آقا پیمان گرامی
دیدگاهتون بسیار ارزشمند بود و کاربردی 💐