سلام
من توی مدت خیلی کوتاهی خرید هیجانی انجام دادم تعداد خیلی زیادی عطر خریدم و تازه متوجه شدم حتی با استفاده روزانه حداکثر سالی ۲ تا عطر رو میتونم تموم کنم
و خب طبق چیزی که شنیدم مثلاً برند های نیش خیلی دیرتر خراب میشن یا رایحه های مرکباتی مثل regio زودتر خراب میشن، یا مثلاً عطر red tobacco هر چقدر بمونه رایحهاش دلنشین تر میشه. غیر از اون غلظت عطر هم تاثیر گذار ادوتویلت ها زودتر خراب میشن و عطر پلمپ باشه دیرتر خراب میشه و....
حالا میخوام ازتون راهنمایی بگیرم کدوم از عطر هام رو زودتر مصرف کنم کدوم ها رو میتونم نگهدارم برای چند سال دیگه.
لیست عطر هایی که دارم به ترتیب حجمی که مصرف شده لیست میکنم و باتوجه بچ کد تاریخ تولیدشون رو هم مینویسم. همه شون میانگین توی سه ماه اخیر اولین اسپری رو داشتن و استفاده شدن.
جورجیو آرمانی: صندل وود- ۱ سال- نصف باتل
ژان پل گوتیه: له مل له پارفوم- ۱ سال- نصف باتل
ژان پل گوتیه: پراید کالکشن - ۴ سال- یک سوم باتل- ادوتویلت
آرماف: کلاب د نویت میلستون- ۱ سال - یک سوم باتل
نارسیس رودریگز: ماسک نویر فار هر- ۲ سال- یک چهارم باتل
ناسوماتو: چینا وایت- ۴ سال - کمتر از ۵ میل
مانسرا:رد توباکو -۱ سال- کمتر از ۵ میل
مارلی:کالان- ۱ سال- کمتر از ۵ میل
زرجوف: لاتوسکا- ۳ سال- کمتر از ۵ میل
زرجوف: رجیو - ۳ سال- کمتر از ۵ میل
زرجوف: ۱۸۸۸- ۳ سال- کمتر از ۱۰ اسپری
امواج: پرپس- ۱ سال- کمتر از ۱۰ اسپری
لطافه: خنجر - ۱ سال - کمتر از ۱۰ اسپری
استنشال پارفوم: بویس امپریال - ۲ سال- کمتر از ۱۰ اسپری
ایسی میاکه: له سل د ایسی- ۱ سال- کمتر از ۱۰ اسپری- ادوتویلت
ایسی میاکه: له سل د ایسی- 1 سال- پلمپ - ادوپرفیوم
تانزانیا تریزی: اورسا- 3 سال - پلمپ
جورجیو آرمانی: توباکو - ۱ سال- پلمپ
کلینیک: اروماتیس آلکسیر - ۲ سال - پلمپ
ژان پل گوتیه: پارادیس گاردن- ۱ سال- پلمپ
هرمس: تغ د هرمس- ۵ سال - پلمپ - ادوتویلت
درود برشما...
عطرهای گرم تنباکویی و ادویه ای و چوبی(شرقی چوبی..شرقی ادویه ای..و شرقی وانیلی) نسبت به عطرهای دیگر دیرتر خراب میشوند...البته که بازهم بستگی به نگهداری شما دارد..یعنی اگر در کمد تاریک و داخل جعبه نگهداری بشوند و به اصطلاح دور از نور و اکسیژن قرار داشته باشند..با رعایت این نکات عطر شما شاید تا ۱۵سال هم سالم بماند!!...
بنده پیشنهاد میکنم که عطرهای فرش و مرکباتی و خنک را زودتر مصرف کنید(البته آن ها هم در شرایط نگهداری که بالاتر عرض کردم سالم میمانند...)
البته که بعضی از عطرهای گرم همانطور که خود فرمودید..بعد از مدتی پخته تر و بهتر میشوند...همچون کلینیک آروماتیکس الکسیر که بعد از چندسال عمیق تر و بالغ تر میشود...
عطرهای پلمپ را تا ۱۰سال هم میتوانید داخل جعبه نگهداری کنید و هر زمانی که تمایل داشتید استفاده کنید...
موفق باشید...
سلام وقت بخیر
عطر های پلمپ رو بگذارید بمونند و بازشون نکنید چون معمولا پایین جعبه های ادکلن نوشته از اولین اسپری مثلا ۳ سال میشه استفاده کرد
معمولا ادوپرفیوم ها رو زیر کارتن مینویسه ۳ سال و ادوتویلت هارو مینویسه یک سال و نیم پس از اولین اسپری
پس بهتره اول ادوتویلت ها رو استفاده کنید مورد بعدی اینکه از اون ادکلن هایی که خیلی خوشتون نیومده میتونید دکانت تهیه کنید و هدیه بدید در موقعیت های مختلف
من خودم یک ادکلنی رو کادو گرفته بودم که به هیچ عنوان سلیقه ی من نبود یکی از آشنایان برای این رایحه ضعف میکرد نمیخواستم باتل کامل رو به ایشون هدیه بدم که بعداً شخصی که بهم کادو داده از نبود باتل ناراحت باشه و متوجه بشه خوشم نیومده پس نزدیک ۴۵ میلش تیکه تیکه کادو داده شد و چقدر این کادو ها به افراد چسبید و ارتباط بینمون رو هم نزدیک تر کرد
مورد بعدی اینکه فعلا بیخیال استفاده از اماراتی ها بشید چون اونا خراب بشن هم ضرر مالی آنچنانی نکردین
بنا به تجربه شخصی میگم
اتاقی که کمد عطرام توش هست همیشه سرد و تاریک هست یعنی زمستون شوفاژ بسته هست و تابستون همیشه کولر گازی روبروی عطرها کار میکنه و پرده اتاق هم ضخیم هست تا نور نیاد....
گرما و نور خورشید قاتل اصلی هستن
عطرایی رو که لازم ندارید رو اسپری نکنید، آکبند بمونه تا فاسد نشه
از اینکه بگذریم بستگی به برند عطر داره چون نوع مواد نگهدارنده و ترکیبات عطرها باهم فرق داره
برندهای دیزاینری و حتی نیش های تولید انبوه چون معمولا توسط شرکت های بزرگ تولید و آماده میشن، حدوداً عمر یکسانی دارند..
اما یه سری برندهای کوچیک داستان متفاوت دارن
به طور مثال:
برند کرید معمولاً عطراش زودتر فاسد میشه
حتی یه سری عطرای برند کارون هم زود فاسد میشه
مطلبی که دوستان در مورد کم بودن عمر مرکباتی ها گفتن به نظرم درست هست
اینم اضافه کنم که اکثر عطرام از سال ۹۵ ۹۶ به این طرف خریدم و سعی کردم قبل از خراب شدن مصرف کنم
سلام. اول اون عربی ها رو بزن برن.
بعد مانسرا ها.
شیشه های نصفه رو هم در اولویت قرار بده.
مابقی عشقی.
زرجوف و مارلی و نارسیس رو هرجور میخوای بزن. من تا الان ندیدم اینا بوشون عوض بشه.
راستی اون بویس امپریال رو بزن بره. اگر دوستش داشتی گانیماد اکستریت رو بخر. همون بو ولی خیلی بهترش و البته خیلی گرون تر.
دیگه هم عطر نخر. آدم ها هر ۵ سال عوض میشن. اجازه بده پنج سال دیگه ات حق انتخاب داشته باشه. مگر یک چیزی خیلی خیلی چشمتو بگیره.
راستی من یک دوستی داشم به اسم سروش. سروش خان هیچ وقت دو تا عطر با هم نداشت ولی سالی ۱۲ تا عطر میگرفت. همیشه یک عطری توی کیفش بود. میرسید جایی سریع یه دو تا پاف میزد. چند بار با هم رفتیم عطر خریدیم، بار بعدی که دیدمش اومد بزنه دیدم نصفه شده. خلاصه رویکرد بدی نداشت ، البته اگر کسی بتونه اینجوری عطر بزنه.
من ادیو تویلت دارم از داویدآف (اسمش دیوید آف نیست چون طرف اکراینیه تو سوییس شرکتشو زد و فامیلیش داویدوفه که تو انگلیسی داویداف خونده میشه اینا چیه من می گم 😂) خلاصه ادو تویلتش الان سال چهارمه والا هیچ تغییری نکرده ، فقط یه دونه زارا داشتم که ویبرانت لتر بود یه کم لیموی اولیه اش بوی ترشیدگی گرفته یا اونم شاید نگرفته باشه یادم نمیاد اولش چطور بود.
تو جعبه خودش نگه داشته باش و تو کشو بذار یه جا عادی نه حای گرم، ادکلن جدید نخر خریدی باز نکنش، تو این سه سال ادکلن هات تموم میشه خیالت تخت بعدش ادکلن های فرش زود بوش میره ، سه تا پاف می زنی اول صبح تو تابستون به این خیال نباش که کل روز بو داری، بگیر بیشتر مصرفشون کن
من کلا دغدغه و نگرانی تون رو میخوام رد کنم. عطر به این زودی ها فاسد نمیشه. اصلا نگران نباشید و هر چیزی رو هم میخواید جدید باز کنید و لذت ببرید. فقط در جایی عطرها رو نگهداری که نور زیاد نباشه. تغییر دمای شدید هم برای عطرها خوب نیست ولی این رو معمولا کاریش نمیشه کرد. یه وقت تو یخچال، حمام، یا اینجور جاها نگذارید. کلا ریلکس باشید اتفاقی نمی افته. لذتشون رو ببرید.