درود به همه عزیزان....
توی جاهای مختلف دیدم یا شنیدم که میگن فلان عطر با کیفیت هست و فلان عطر با کیفیت نیست... اما فکر نمیکنم صرفاً با بو کردن بشه قیمت مولکولهای استفاده شده از عطر رو به راحتی متوجه شد...
همونطور که توی رفتارشناسی مصرفکننده بررسی شده
بیشتر قضاوت های مصرفکنندگان بر اساس بیش فرضها و سوگیریهای ذهنی شکل میگیره... (آزمایش های مختلفی در این مورد انجام شده)
بیایم در مورد کیفیت عطر و رایحه صحبت کنیم
شما کیفیت عطر رو از روی برند، شیشه یا سازنده عطر قضاوت میکنید یا پارامترهای دیگه ای توی ذهنتون دارید؟
سلام و درود جناب کاظم پور
از منظر کیفیت وقتی شما روایح زیادی رو بونوازی کرده باشید یک سری خصوصیات دستتون میاد اون غنی بودن یا بی بته بودن رایحه رو تو همون استفاده های اولیه تشخیص میدید یا اینکه چقدر رایحه تغییر میکنه
معمولا روایح بی کیفیت خیلی خطی هستند یعنی از همون اول تا آخر یک بو میدن و هیچ تغییری در اونها صورت نمیگیره یا بوی الکلشون خیلی زیاد یا برعکس
تعریف از خود نباشه ولی الان کسی عطر گرمی بزنه از دو کیلومتری تشخیص میدم که این کاری که ایشون زده گرمی هست
در مورد موضوع برند و پکیجینگ در نگاه اول بله همه ممکن گول بخورند مثلا ما میگیم فلان ادکلن تام فورد ،تام فورد تو ذهن ما به عنوان یک برند محبوب و پیشتاز نقش بسته و من ممکنه تو اسپری اول حتی گول بخورم چون تو ذهنم اینه : تام فورد که کار بد نمیزنه ولی چند بار که استفاده کنم متوجه تفاوت کیفیت میشم و تو ذهنم دیگه تام فورد عالی نخواهد بود
بعدا به کسی بخوام پیشنهاد بدم میگم تام فورد عالی بودا ولی ظاهراً جدیدا خراب کرده دو به شک شدم نسبت بهش
به قول کتاب هفت عادت مردمان موثر :
ما یک p داریم که یعنی تولید ،نتیجه
یک PC داریم یعنی قابلیت تولید
اگر هر شرکتی حتی برند های محبوب حواسشون به قابلیت تولید خودشون نباشه بعد از یک مدتی افول میکنند
برای توضیح بهتر از همون کتاب میگه که روزی یک کشاورز فقیر میره میبینه غازش تخم طلا گذاشته و این رویه هر روز تکرار میشه وغاز روزی یک تخم طلا به کشاورز میده کشاورز به یک آدم غنی و ثروتمند تبدیل میشه اما حرص و طمعش تخم طلای بیشتری میخواد پس شکم غاز رو پاره میکنه تا ببینه چی داخلش تا تخم طلای بیشتر گیرش بیاد میبینه یک غاز معمولی
در واقع اینجا غاز نماد PC یا قابلیت تولید و تخم های طلا p یا تولید هستند
کشاورز با این کار منبع خودش یا قابلیت تولید خودش رو از بین برده پس تولیدی هم دیگه نخواهد داشت
پس هرچقدر هم برندی در ذهن مردم محبوب باشه اگر کیفیت خودش رو ثابت و حتی صعودی نکنه رو به افول میره و اون پیش فرض ذهنی هم بعد از مدتی تخریب میشه
با درود فراوان. این صحبت من فقط در مورد عطرهای استاندارد صادقه چرا که اونها باید استاندارد های جهانی رو پاس کنن. برای همین کارهای لیتری و خیلی کارهای غیر استاندارد در این جا جایی ندارن چرا که اونها خیلی از مواد غیر استاندارد رو در مقادیر بالا استفاده میکنن و میتونن خصوصیت عطر رو هر جور میخوان تغییر بدن.
خوب سوال واقعا به جایی پرسیدین. اجازه بدین اول این موضوع رو بیان کنم: هیچ انسان آماتوری نمیتونه در مورد زیرساخت های یک عطر نظر بده. چرا که اونها رو هیچ وقت به صورت جداگانه تجربه نکرده و باهاشون کار نکرده. تعدادشون واقها زیاده و از هرکدوم چندین مدل هست. برخی مدل ها گرون تر و برخی ارزون تر هست. فارغ از این هر کدوم خصوصیات خاصی دارن که باعث میشه استفاده از این مورد به خصوص معقول باشه. برای همین از این موضوع باید کناره گرفت.
ولی قسمت دوم اونی هست که من و شما به راحتی متوجه ش میشیم: میزان مواد طبیعی. مواد طبیعی همیشه گرون ترن و استفاده از اون ها در عطر قیمت رو میتونه به شدت بالا ببره. البته این به این معنی نیست که یک عطر ۱۰۰٪ طبیعی خوبه بلکه برعکس خیلی بده.
به صورت استاندارد استفاده ی ۳۰ الی ۴۰ درصدی از مواد طبیعی رنج اپتیمال اون حساب میشه. مابقی باید صنعتی باشن. در این رنج یک حس طبیعی در عطر وجود داره که اگر از ۲۰٪ کمتر بشه به سنتتیک عطر متمایل میشه و اگر از ۴۰ بیشتر بشه کم کم زننده میشه. (عود رو فاکتور بگیرین)
نکته ی سوم رنگ و جنس اون عطره، چیزی که کاملا مشهوده. خیلی از مواد طبیعی گران روی زیادی دارن. رنگ به خصوص دارن. روغنی هستن. در حالی که مواد مصنوعی اکثرا جامد، پودری، کریستالی یا مایع هستن. نشست چربی رو در و بدنه از خصوصیات بارز مواد طبیعی هستش به صورتی که شما میبینین عطر هی درش و پایینش چربه و باید با الکل تمیزش کنین. یک مثالی بزنم: افرادی که عطر تراژدی اف د لورد جورج رو دارن، قسمت طلایی پاینش همیشه چربه.
جنس خیلی از مواد طبیعی چربه و خیلی هاشون خشک نمیشن. میبینی شما عطری رو میزنی و هی هر چیزی با اون قسمت عطر زده برخورد کنه بو میگیره. دستت رو به راحتی چرب میکنن. ولی مواد مصنوعی اینجوری نیستن و بعد از مصرف خشک میشن.
مورد چهارم تک بوها هستن. شما در نهایت به دنبال یک سری نت های خاص حرکت میکنین. برای همین اکثر عطرهای شما اون نت های خاص رو دارن. برای همین درباره ی اون نت ها تحقیق میکنین، دقت میکنین و متوجه تفاوت هاشون میشین. اگر عود دوست داشته باشین خیلی راحت عودها رو از هم جدا میکنین. اگر صمغ دوست داشته باشین متوجه قدرتشون میشین. و باقی مواد به همین شکل. شما وقتی یک یا چند ماده ی خاص رو از نظر قیمت و کیفیت پیدا کنین به یک باره متوجه کیفیت کلی اون محصول میشین.
نکته ی آخر طراحی هست. یک عطری میتونه از نظر مواد اولیه عالی باشه (مثل بلو سافایر) ولی از نظر طراحی ضعیف. و برعکس یک عطر از مواد ارزون تری تولید شده باشه ولی برای طراحی اون تلاش شده باشه مثل (مثل گرلن هوم آیدل EDP). عطرهایی که پخش بو دارن، تند تیز نیستن و به خوبی بالانس شدن و ماندگاری قابل قبولی دارن برای طراحیشون زمان صرف شده.
متاسفانه نظر دادن با توجه به قیمت کار خیلی اشتباهی هست. خیلی ها فکر میکنن عطر گرون طبیعی تر و از نظر مواد گرون تره در حالی که به هیچ عنوان اینگونه نیست. همچنین من به شخصه پی بوهای سیتروسی نیستم، اونها هم مثل بوهایی که دوست دارم چرب نیستن، عزیزانی که به دنبال اون رایحه ها هستن باید نظر بدن. در مورد عطرهای سیتروسی من بیشتر به مواد دیگه دقت میکنم مثل مشک یا درصد مواد طبیعی.
و در انتها بگم که محصولات روژا از قانون رنگ پی روی نمیکنن. روژا خیلی روی رنگ محصولاتش کار میکنه و رنگ اونها رو به عمد تغییر میده. یکی از کارهای معروفش بی رنگ کردن عود هستش که خیلی پیچیده و هزینه بره. همچنین هم روژا و هم کرید سابقه طولانی در بی رنگ کردن رنگ گلها دارن. خلاصه که اون بی رنگی در خیلی از عطرهاشون اتفاقی نیست. تصفیه های مکرر و افزودن مواد مختلف حتی جنس اون ماده ی طبیعی رو عوض میکنه. خودم خیلی فنش نیستم ولی میدونم که هزینه بره. مثل گریت بریتین که اون رنگ بنفشش افزودنی نیست.
درود برشما...
بنده اولویت های مختلفی برای با کیفیت دونستن عطر مورد نظر دارم...
کیفیت به برند و بسته بندی و...ارتباطی ندارد...چه عطرهایی که از برندهای سطح پایین با بسته بندی های ساده عرضه شدند که با کیفیت رایحه شان تاریخ عطرسازی را دگرگون کردند!!...
نکته دوم برای بنده تغییر نت در اون عطر هست که به اصطلاح خطی نباشه...عطرهای نیش طبیعتاً تغییر نت و کیفیت بهتری دارن بخاطر مواد طبیعی و یا سنتتیک گرانقیمت...اما دیزاینری هایی هم هستند که تغییر نت شان از برخی نیش ها هم بهتر است...
بنده صرفا از روی زیبایی باتل عطر رو تهیه نمیکنم..چراکه عطرهارا در جعبه نگهداری میکنم و سلامت شان برایم اهمیت بیشتری دارد تا چشم نواز بودنشان...
کیفیت رایحه و تاثیرگذاری آن برای بنده اولین اولویت هست و بعداً به قیمت و برند و...میپردازم...
سلام و درود جناب کاظم پور
از منظر کیفیت وقتی شما روایح زیادی رو بونوازی کرده باشید یک سری خصوصیات دستتون میاد اون غنی بودن یا بی بته بودن رایحه رو تو همون استفاده های اولیه تشخیص میدید یا اینکه چقدر رایحه تغییر میکنه
معمولا روایح بی کیفیت خیلی خطی هستند یعنی از همون اول تا آخر یک بو میدن و هیچ تغییری در اونها صورت نمیگیره یا بوی الکلشون خیلی زیاد یا برعکس
تعریف از خود نباشه ولی الان کسی عطر گرمی بزنه از دو کیلومتری تشخیص میدم که این کاری که ایشون زده گرمی هست
در مورد موضوع برند و پکیجینگ در نگاه اول بله همه ممکن گول بخورند مثلا ما میگیم فلان ادکلن تام فورد ،تام فورد تو ذهن ما به عنوان یک برند محبوب و پیشتاز نقش بسته و من ممکنه تو اسپری اول حتی گول بخورم چون تو ذهنم اینه : تام فورد که کار بد نمیزنه ولی چند بار که استفاده کنم متوجه تفاوت کیفیت میشم و تو ذهنم دیگه تام فورد عالی نخواهد بود
بعدا به کسی بخوام پیشنهاد بدم میگم تام فورد عالی بودا ولی ظاهراً جدیدا خراب کرده دو به شک شدم نسبت بهش
به قول کتاب هفت عادت مردمان موثر :
ما یک p داریم که یعنی تولید ،نتیجه
یک PC داریم یعنی قابلیت تولید
اگر هر شرکتی حتی برند های محبوب حواسشون به قابلیت تولید خودشون نباشه بعد از یک مدتی افول میکنند
برای توضیح بهتر از همون کتاب میگه که روزی یک کشاورز فقیر میره میبینه غازش تخم طلا گذاشته و این رویه هر روز تکرار میشه وغاز روزی یک تخم طلا به کشاورز میده کشاورز به یک آدم غنی و ثروتمند تبدیل میشه اما حرص و طمعش تخم طلای بیشتری میخواد پس شکم غاز رو پاره میکنه تا ببینه چی داخلش تا تخم طلای بیشتر گیرش بیاد میبینه یک غاز معمولی
در واقع اینجا غاز نماد PC یا قابلیت تولید و تخم های طلا p یا تولید هستند
کشاورز با این کار منبع خودش یا قابلیت تولید خودش رو از بین برده پس تولیدی هم دیگه نخواهد داشت
پس هرچقدر هم برندی در ذهن مردم محبوب باشه اگر کیفیت خودش رو ثابت و حتی صعودی نکنه رو به افول میره و اون پیش فرض ذهنی هم بعد از مدتی تخریب میشه
وقت به خیر ، مطلب جالبی گفتین ممنونم از متنتون، اما در زمینه مطلبی که انتها گفتین چون کل زندگی تحصیلیم تا مقطع آخر صنایع بوده و سالها چه ایران چه بیرون ایران تو صنعت کار کردم نظرم رو می گم:
این که برندی کیفیتش رو همیشه بهبود نده و حتی اگه ثابت باشه رو به افول میره اشتباهه، درستش اینه بگیم برندی که به حد مناسبی از کیفیت برسه و ضمن حفظ یا بهبودش ، جنبه های مختلف رقابتی محصول ( مثلا قیمت )رو بهبود ببخشه افول نمیکنه.
البته اصلا این گزاره راجع به عطر نیست به فرض ثابت بودن کیفیت یه عطر تو عملکردش، چون کالای مصرفی هست و زیر مجموعه مد و فشن و تابع الگوی مصرف کننده تو بازار به نظرم کیفیت معمولی (پخش یه ساعته و موندگاری ۴ الی ۶ ساعته) کافیه ببشتر نوآوری تو این کتگوریه که مهمه. مثلا فرض کنیم خبر برسه که ورساچه بلو جینز که دهه هشتاد میلادی رو بورس بود یا هوگو باس من ریفورموله مثبت کردن و الان پخش چهار ساعته دارن و موندگاری ۱۴ ساعته، بازم به خاطر نوع نت هایی که استفاده شده توش که ممکنه دستخوش زمان شده باشه اصطلاحا قدیمی ان تاثیر انقلابی تو فروشش نداشته باشه، چه بسا خیلی از عطرهای عربی قدیم عملکرد خیلی خوبی دارن که الان در دسترس هستن.
اینکه شرکت ها محصولاتشون رو هر چند وقت یه بار ریفورموله می کنن شاید فقط یه عاملش بازار باشه برای فروش محصولات جدید اما خیلی وقت ها به خاطر تغییرات سالانه تو قوانین اتحادیه اروپا برای استفاده از مواد خاص هست که لیستش براشون ارسال میشه، خیلی وقت ها عملکرد بالا مساوی هست با استفاده زیاد از موادی که مرزی هستن و ممکنه ممنوع بشن.
پیام های دوستان رو تا اینجای کار خوندم
جالب بود برام
و این بحث میتونه ادامه دار باشه و نظرات مختلفی رو بخونه
اما فعلاً بخوام نظرم رو بگم (توضیحات و دلایل رو میشه بعداً به بحث گذاشت) خطی بودن رو الزاماً نمیشه مبنای کیفیت دونست
چون قبلاً عطرهای خطی زیادی داشتیم و بعضاً هنوزم پیدا میشه
موضوع بعدی هم در مورد طبیعی بودن یا نبودن مواد هست که عزیزان فرمودن
بنا به تجربه من و سوال از دوستان عطرساز... بسیاری از مواد استفاده شده در عطر سینتتیک هستن و مقدار موارد طبیعی کاهش یافته.... یه دلیل مهمش گفته میشه غیرقابل کنترل بودن مواد طبیعی هست (یعنی ممکن هست نتهای طبیعی سوار عطر بشن و خروجی کار خراب بشه)
بازم نظرات دوستان رو میخونم
همین طور نظرشون در مورد مطلبی که الان نوشتم
درود برشما...
بنده اولویت های مختلفی برای با کیفیت دونستن عطر مورد نظر دارم...
کیفیت به برند و بسته بندی و...ارتباطی ندارد...چه عطرهایی که از برندهای سطح پایین با بسته بندی های ساده عرضه شدند که با کیفیت رایحه شان تاریخ عطرسازی را دگرگون کردند!!...
نکته دوم برای بنده تغییر نت در اون عطر هست که به اصطلاح خطی نباشه...عطرهای نیش طبیعتاً تغییر نت و کیفیت بهتری دارن بخاطر مواد طبیعی و یا سنتتیک گرانقیمت...اما دیزاینری هایی هم هستند که تغییر نت شان از برخی نیش ها هم بهتر است...
بنده صرفا از روی زیبایی باتل عطر رو تهیه نمیکنم..چراکه عطرهارا در جعبه نگهداری میکنم و سلامت شان برایم اهمیت بیشتری دارد تا چشم نواز بودنشان...
کیفیت رایحه و تاثیرگذاری آن برای بنده اولین اولویت هست و بعداً به قیمت و برند و...میپردازم...
متوجه موضوع تأثیرگذاری نشدم
یعنی بازخورد خوبی بیاره؟
یا منظور این هست عطر صاحب سبک یا ساختار شکن باشه؟
رایحه و برند یک چیز شخصیه، بوده عطر با کیفیت ۳۵۰۰ دلاری را روی شخصی اسپری کردم و میگفت بوی پیرمرد میده و شخصی دیگه میگفت بوی اصالت و کیفیت
از منظر من چیزی که به عطر کیفیت و عمق و زیبایی میده فقط نت عنبرگریس طبیعیه.
سلام
کیفیت عطور ربطی به خطی بودن یا نبودن نداره! خیلی از عطور عمدا خطی ساخته میشن مثل مگاماره!! ولی از بهترین متریال ها ساخته شده
مورد اول کیفیت عطر زمانی مشخص میشه که بعد از چند ساعت بوی کهنگی و چرک آلود به خودش نگیره! همون تازگی و شفافیت اول رو تداعی کنه!
مورد دوم مجوزهای ایفرا رو داشته باشه و موجب حساسیت پوستی و تنفسی نشه!!!!
متوجه موضوع تأثیرگذاری نشدم
یعنی بازخورد خوبی بیاره؟
یا منظور این هست عطر صاحب سبک یا ساختار شکن باشه؟
درود
منظورم از تاثیرگذاری این هست که کیفیت رایحه عطر تا چه حد برای بنده لذت بخش باشه...اصولاً عطرهای ساختارشکن و نیش صرفا جهت بازخورد تولید نمیشن و طیف خاصی از افراد رو جذب میکنن...
به طور کلی عطری رو دوست دارم که یونیک(خاص) باشه...
سلام
کیفیت عطور ربطی به خطی بودن یا نبودن نداره! خیلی از عطور عمدا خطی ساخته میشن مثل مگاماره!! ولی از بهترین متریال ها ساخته شده
مورد اول کیفیت عطر زمانی مشخص میشه که بعد از چند ساعت بوی کهنگی و چرک آلود به خودش نگیره! همون تازگی و شفافیت اول رو تداعی کنه!
مورد دوم مجوزهای ایفرا رو داشته باشه و موجب حساسیت پوستی و تنفسی نشه!!!!
این شفافیت خودش میتونه موضوع یه سوال جداگانه باشه
شفافیت هم به نظرم امری نسبی هست