برای خراب نشدن عطر

امروز مطلبی دیدم از یکی از کارشناسان و اهل فن برای اینکه چه کنیم که عطرهامون خراب نشن. 

خب همه می‌دونیم که گرما و رطوبت، مثل گذاشتن شیشه عطر تو داشبورد ماشین مخصوصا تابستون یا قراردادن در سرویس بهداشتی و حمام قاتل عطره و نیاز به توضیح بیشتری نیست. 

اما نکته‌‌‌ای که برام جالب بود و نمی‌دونستم [و شاید برای شما نباشه و از قبل می‌دونستین] این بود که هوای داخل شیشه یا اکسیژن هم میتونه خراب‌کننده عطر باشه. 

برای این منظور هرازگاهی باید شیشه عطر رو سروته نگه داریم تا نی داخل شیشه از مایع بیرون باشه و چند پاف بزنیم تا زمانی که کل هوای شیشه خارج بشه و هیچ مایعی بیرون نیاد.

از شما چه پنهون، بیکار بودم و دور از چشم همسر گرامی (که برخلاف من، زود می‌خوابه) هرچی شیشه عطر تو خونه داشتم آوردم (از شیشه اصلی تا اسانس‌هایی که سفارش داده بودم) و همگی رو سروته کردم و برای اینکه حروم نشه روی لباسم زدم!

حالا تصور اینکه رقص دونفره پنهالیگونز مستر سم با تراژدی لردجورج در کنار اخم وان‌من‌شو و دریک اورلن و سرتکون دادن نگران‌کننده آرامیس دوین، همگی با هم روی لباس چه کاری با آدم می‌کنه با شما!!!! 

نمی‌دونم تا صبح دووم میارم یا نه! اگه زنده موندم یک سوال مهم دارم که فردا یا پس فردا میام و ازتون می‌پرسم.

اگرم شهید راه «اختلاط روایح» شدم که خب حلالم کنین :)

امیدوارم این موضوع به درد عزیزانی که (مثل من) از این موضوع اطلاع نداشتن بخوره و عطرهای گرانبهاشون به خاطر این موضوع خراب (یا حداقل بی کیفیت) نشه.

خاطره خارج از بحث:

حدود 10 - 12 سال قبل (زمانی که 40 ساله بودم) شبی همسرم مجبور بود برای پرستاری از پدرش (که الان مرحوم شده) بره منزل پدریش و من رو تنها بذاره. مثل همیشه کلّی سفارش کرد که مراقب خودت باش و قرصهات رو بخوری و شام نخورده نخوابی و این چیزها که در پاسخ گفتم:

«چرا فکر میکنی باید مراقب یه مرد 40 ساله باشی»؟

اونم پاسخ همیشگی خودش رو داد: 

«مردها هرچقدر هم که بزرگ بشن بازم پسربچه‌هایی هستن که اگه حواست بهشون نباشه کار دست خودشون میدن!!»

خلاصه اینکه اون شب من تنها بودم و مشغول مطالعه که نیمه‌های شب دیدم چندین مگس توی خونه جولان میدن. در حیاط رو باز گذاشته بودم که توری نداشت. حوصله مگس‌کش بازی نداشتم. یه راست رفتم سراغ قوطی پیف پاف و حسابی از خجالتشون دراومدم. اما هرگز فکر نمی‌کردم که این حجم از اسپری چقدر میتونه برای آدم خطرناک باشه. سیستم تنفسیم حالت قفل‌شدن پیدا کرده بود و جالب اینکه تا زمانی که بیهوش شدم هرگز تصور نمیکردم ممکنه از اسپری حشره‌کش باشه! :)

صبح همسرم وقتی برگشت و وارد خونه شد با صحنه شوهری مواجه گردید که وسط هال خونه چهارچرخش هواست!!!! 

حداقل درسی که این موضوع برام داشت این بود که به حرف همسرم رسیدم. یعنی ما مردها واقعاً نیاز به مراقبت داریم :)

ناگفته نماند از زمان مجردی (از 18 سالگی) که شهر محل سکونتم رو ترک کردم و رفتم دانشگاه، سالهای سال تنها زندگی کردم. اما نمی‌دونم چه حکمتی در این موضوع هست که بعد از تاهل، همسر نقش دیواری رو داره که باید هرازگاهی بهش تکیه کرد. 

نتیجه اخلاقی: دوستان متاهل در این قسمت، چشم‌ها رو ببندن که هوس تجدید فراش نکنن! اما مجردهای سایت، اگر روزی تصمیم به ازدواج گرفتن لطفا روی محکم بودن این تکیه‌گاه بیش از هر موضوع دیگری وسواس به خرج بدن. این هم از نصیحت امشب ما. نمی‌دونم چی شد بحث خراب نشدن عطر به اینجا رسید!

آهااااان. خواستم بگم امشب هم همون حس و حال اون شب رو دارم و کمی تنفسم به مشکل خورده. ولی مورد مهمی نیست. به عبارت دیگه اگه خواستین این کارو انجام بدین حداقل روی خودتون انجام ندین.

برم بخوابم که خسته‌تون کردم از هذیون گفتن

در آخر نقل قولی کنم از زبون یکی از اساتیدم که نقل به مضمون اینطور می‌گفت:

مردها هرچقدر هم که بزرگ بشن بازهم همون پسربچه های دوران کودکی هستن، فقط اسباب‌بازی‌هاشون واقعی میشه.  

زمان کودکی تفنگ پلاستیکی دارن، بزرگ که میشن همون تفنگ، واقعی میشه (اشاره‌اش به کشور امریکا بود)

دوران کودکی با توپ پلاستیکی بازی میکنن بزرگ که میشن با توپ برند مثلا ویلسون

دوران طفولیت، دعواهای کودکانه دارن، بزرگ که میشن جنگ‌های بزرگ دنیا رو راه میندازن

دوران کودکی عروسکشون رو بغل می‌کنن، بزرگ که میشن یه گوگوری مگوری گیر میارن و ... (فکر کنم منشوری شد!! ادمین جان حواست باشه اگه نیاز بود خط آخر رو حذف کن) 

شب بر همگی خوش

سلام دوست عزیز امیدوارم سلامت باشید، عطرو تو کمد نگه دارید و نگران چیز دیگه ای نباشید. تو یخچال و زیر آفتاب هم نگه ندارید چون دمای بالا یا پایین بعضی از مولکول های عطرو تغییر میده. همه عطرا برای بالا رفتن موندگاریشون مواد شیمیایی و آنتی اکسیدان دارن که پشت جعبه عطر اسمشون هست مثل bht که باعث میشن عطر تو دمای محیط موندگاری بالا داشته باشه. عطرای خنک بعد ده سال شاید نوت های بالاییشون مثل لیمو و مرکباتشون کمی کمرنگ بشه اما عطر خیلی محاله که خراب بشه، قدیمی ترین عطر من مال یازده سال پیشه و خنکه و کاملا سالمه با کمی کمرنگ شدن نوت های بالایی و جدا از اون عطر های دسته دوم مال هفت هشت سال پیش خریدم که سالمن پر هم نبودن از نسخه جدید ریفرموله شدشون هم کمی بهتر بودن.

اما در مورد دکانت، پیشنهاد میدم دکانتاتونو سریع تر مصرف کنید چون شیشه دکانت پلمپ هوا نیست و برای همین عطر بعد چند سال از شیشه دکانت تبخیر میشه(از اتومایزر یا فسمت پیچشی یا قسمتی که اسپری میکنید، نوار سفید و چسب زدن هم  کمکی نمیکنه)، همه دکانتای دو سه سال پبش من با وجود کج نشدن، یا تبخیر شدن یا تبدیل به روغن خالص اکسیده شده شدن و غیر قابل استفاده شدن. اونایی هم که کج شده بودن کاملا پس دادن و ریختن و هدر رفتن. پس پیشنهاد میکنم عطر گرونقیمت رو یا دکانت نکنید یا حجم کم دکانت کنید که سریع تموم بشه‌ کجش هم نکنید. موفق باشید

سلام جناب متین راد 
از خوندن خاطراتتون بسیار لذت بردم 
اما در مورد موضوعی که مطرح کردید این کار رو معمولا در اواخر فصل وقتی که میخواهید ادکلن های گرمتون /سردتون رو شش ماه بزارید تو کمد استراحت کنند انجام میدن مثلا یکی دوماه دیگه باید اینکارو با ادکلن های خنکمون انجام بدیم چون دیگه شش ماه قرار ادکلن گرم استفاده کنیم البته من خودم به شخص اینکارو نمیکنم 
ادکلن باید در جای تاریک و دمای اتاق نگهداری بشه نه سرد نه گرم اما بازم طبق تجربه ای که من داشتم بعد پنج شش سال دیگه عمر ادکلن تموم میشه ،اطلاع دارم که بعضی دوستان چند دهه ادکلن هاشون سالم میمونه ولی برای من همچین اتفاقی نیفتاده و خراب شدن روی جعبه ادکلن ها هم نوشته بعد از اولین اسپری ۳۶ ماه طول می‌کشه تا منقضی بشه که میشه سه سال 
اگر ادوتویلت باشه می‌نویسه ۱۸ ماه چون الکل بیشتری داره
انشاالله شاد و سلامت باشید 

در پاسخ به مهدی الهی :

سلام دوست عزیز امیدوارم سلامت باشید، عطرو تو کمد نگه دارید و نگران چیز دیگه ای نباشید. تو یخچال و زیر آفتاب هم نگه ندارید چون دمای بالا یا پایین بعضی از مولکول های عطرو تغییر میده. همه عطرا برای بالا رفتن موندگاریشون مواد شیمیایی و آنتی اکسیدان دارن که پشت جعبه عطر اسمشون هست مثل bht که باعث میشن عطر تو دمای محیط موندگاری بالا داشته باشه. عطرای خنک بعد ده سال شاید نوت های بالاییشون مثل لیمو و مرکباتشون کمی کمرنگ بشه اما عطر خیلی محاله که خراب بشه، قدیمی ترین عطر من مال یازده سال پیشه و خنکه و کاملا سالمه با کمی کمرنگ شدن نوت های بالایی و جدا از اون عطر های دسته دوم مال هفت هشت سال پیش خریدم که سالمن پر هم نبودن از نسخه جدید ریفرموله شدشون هم کمی بهتر بودن.

اما در مورد دکانت، پیشنهاد میدم دکانتاتونو سریع تر مصرف کنید چون شیشه دکانت پلمپ هوا نیست و برای همین عطر بعد چند سال از شیشه دکانت تبخیر میشه(از اتومایزر یا فسمت پیچشی یا قسمتی که اسپری میکنید، نوار سفید و چسب زدن هم  کمکی نمیکنه)، همه دکانتای دو سه سال پبش من با وجود کج نشدن، یا تبخیر شدن یا تبدیل به روغن خالص اکسیده شده شدن و غیر قابل استفاده شدن. اونایی هم که کج شده بودن کاملا پس دادن و ریختن و هدر رفتن. پس پیشنهاد میکنم عطر گرونقیمت رو یا دکانت نکنید یا حجم کم دکانت کنید که سریع تموم بشه‌ کجش هم نکنید. موفق باشید

سلام مهدی عزیز. ممنون از راهنمایی‌های ارزشمندت

البته اگر به متن دقت کنی من دکانت(دستریز) ندارم و هرگز هم نخریدم و نخواهم خرید

در کنار شیشه اصلی، از «اسانس» استفاده میکنم! میدونم عزیزان عطرافشانی الان شات‌گان به دست آماده هستن برای واکنش! بنابراین این موضوع رو فعلا ادامه نمیدم. ضمن اینکه همیشه دیگران رو ترغیب به خرید دکانت و دستریز میکنم نه اسانس.

(ولی موضوع برای خودم متفاوته) 

بازهم ممنون

در پاسخ به سورنا مقدم :

سلام جناب متین راد 
از خوندن خاطراتتون بسیار لذت بردم 
اما در مورد موضوعی که مطرح کردید این کار رو معمولا در اواخر فصل وقتی که میخواهید ادکلن های گرمتون /سردتون رو شش ماه بزارید تو کمد استراحت کنند انجام میدن مثلا یکی دوماه دیگه باید اینکارو با ادکلن های خنکمون انجام بدیم چون دیگه شش ماه قرار ادکلن گرم استفاده کنیم البته من خودم به شخص اینکارو نمیکنم 
ادکلن باید در جای تاریک و دمای اتاق نگهداری بشه نه سرد نه گرم اما بازم طبق تجربه ای که من داشتم بعد پنج شش سال دیگه عمر ادکلن تموم میشه ،اطلاع دارم که بعضی دوستان چند دهه ادکلن هاشون سالم میمونه ولی برای من همچین اتفاقی نیفتاده و خراب شدن روی جعبه ادکلن ها هم نوشته بعد از اولین اسپری ۳۶ ماه طول می‌کشه تا منقضی بشه که میشه سه سال 
اگر ادوتویلت باشه می‌نویسه ۱۸ ماه چون الکل بیشتری داره
انشاالله شاد و سلامت باشید 

سلام بر سورنا ی همیشه دوست‌داشتنی و عزیزِ عطرافشانی‌ها

کاملاً باهات موافقم. البته من معمولا از روایح خنک استفاده نمیکنم بخاطر پخش بوی پایین و ماندگاری کمشون.

به پیشنهاد یکی از عزیزان اینجا که خیلی قبولش دارم عطر خنک «امپر مموریز فورمن» رو سفارش دادم که علیرغم رایحه عالیش، اما پخش بو و ماندگاریش نقش فحش خ... و م.... رو برام ایفا میکنه!

لومانی پورهوم هم که رفته روی مخم و احتمالا تا چندروز دیگه بخرمش و شنیدم ماندگاریش خوبه. امتحان کنم نظرم رو میگم.

بلو شنل رو هم دادم به یکی از دوستان

دیگه میشه گفت خنک‌ترین عطری که استفاده میکنم (اونم برای حال دل خودم و اوقات تنهایی) یادگار جاودانه جکس بوگارت(وان من شو) هست که قدیمیا ارزشش رو درک میکنن. میدونم در گروه عطرهای گرم طبقه بندی میشه، خواستم بگم برای من خنک ترینه :) 

بنابراین میشه گقت الان مدتهاست که زمان استراحت عطرهای گرم بنده هست و جاشون هم در یک کیف چرمی بزرگ قفل‌دار یادگار زعفران سحرخیز هست و داخل کشوی میز کارم در تاریکی مطلق نگهداری میشه. به قول عامیانه فعلا روی اجاق دارن جا میفتن :)

موضوعی که گفتی رو در مورد ادوتویلت آرامیس دوین (که 30 سال عطر امضای من بود) یادم نمیاد تجربه کرده باشم. چون مقاطعی بود که وضع مالی اجازه میداد و سه تا با هم میخریدم و همزمان از هرسه شون هم استفاده میکردم.

مطمئن نیستم ولی به احتمال خیلی زیاد بیشتر از 2 سال از اولین پاف داخل شیشه همچنان سالم میموندن (شایدم من احساس میکردم هنوز سالمن)

البته این موضوع مربوط به بیش از 20 سال قبله که آرامیس‌های اون دوران با الان متفاوت بود. شاید اون زمان اصل امریکایی بود و الان سالهاست که تولید سوییس هست و کیفیتشون کاملاً متفاوت

حدود 30 سال قبل عطر «کلینیک» امریکایی رو بوییدم و بلافاصله مذهبم تغییر کرد و ایمان آوردم! اما چندسال قبل زمانی که مجدداً این اتفاق افتاد، دوباره برگشتم به دوران جاهلیت :)

یعنی تفاوت تا این حد زیاد بود

بازهم ممنون از نظر ارزشمندت

Atrafshan logo
عطرافشان
پشتیبانی سایت
عطرافشان
سلام کاربر گرامی
چطور می توانیم به شما کمک کنیم؟