Anna Anna
14
1405/05/24

انتقاد

حرفم یک نظر و انتقاد کلی به بعضی از اعضا و نظردهنده‌هاست. در مورد چیزی که بوده، ولی اخیراً خیلی بیشتر شده.

اینکه عده زیادی با اطمینانی کامل، استدلال می‌کنند کسایی که از یک عطر خوششون نیومده و نظر منفی‌ای داشتند، حتماً نسخه فیک، مشابه یا اسانسی رو تست کردند، مگرنه امکان نداره کسی با بو کردن نسخه اصلی، همچین حرفی بزنه!

چرا پذیرش اینکه سلیقه هر کس و نوع برداشتش از روایح می‌تونن متفاوت باشن، این‌قدر سخته؟ حتی جدا از سلیقه، برداشت‌های حسی متفاوتن، اینکه چه رایحه‌ای رو غالب‌تر می‌دونیم و اینکه شاید ناخودآگاه مغزمون روی کدوم نت تمرکز می‌کنه؟ جدا از تمام عوامل مختلفی که این برداشت رو تحت تاثیر قرار می‌دن.

بماند که بی‌کیفیت‌ترین مشابه‌ها، فیک‌ها و اسانس‌ها هم اغلب اون‌قدر از نسخه اصلی دور نیستند که نظر اون فرد رو کاملاً بی‌ربط به نسخه اصلی کنند. (نمی‌گم اون نظر به طور کامل اعتبار داره، نه. ولی در هر صورت DNA اون عطر کم و بیش درونش هست و طرف با بو کردن قیمه، در مورد لیکور گیلاس نظر نداده.)

چرا، وقتی کسایی نظری در مورد پخش و ماندگاری می‌دن، در مورد حس کردن الکل شدید و چیزهایی که به خود کیفیت رایحه مربوطن، بله، این می‌تونه تقصیر اون نسخه‌ها باشه.

اما اخیراً می‌بینم هر کس نظرش در مورد هر عطر نیشی منفی باشه، بهش حمله می‌کنند که لابد فیک و مشابه و اسانس، بو کرده. بعدش با تمسخر بهش می‌خندن.

Aref Aref
1405/05/25

سلام و عرض ادب

بنظرم هیچ اشکالی نداره،هرکسی میتونه نظراتش رو بیان کنه در مورد عطر اگر اورجینال تست کرده باشه و هیچ اشکالی هم نداره از اون عطر بد بگه،بگه مزخرفه،بگه به فلان دلیل یا علت من خوشم نمیاد اصلا،تفاوت دیدگاها خیلی به خواننده متن کمک میکنه برای خرید،من یه لیست داشتم از تعاریف دوستان عطرباز از چندین عطر و میخواستم تست کنم،خلاصه که خیلیاش رو تست کردم و پنجاه درصدش باب میلم بود پنجاه درصد نبود.

و اینکه اگر نظرات منفی اون بین نبود شاید من دو سه کار رو بلایندبای میکردم(ناموفق) ولی با نظرات منفی این سنجش عاقلانه تر شد

خیلی ساده اس،ما باید راهنمایی کنیم و به نظرات هم احترام بزاریم،علایق همه اینجا یچیزه و اون عطره،از همه مهمتر اینجارو نباید با اینستا اشتباه بگیریم.

حسین T حسین T
1405/05/26

من خودم تاحالا ازین حرفا به کسی نزدم ولی خیلی وقتا نظر هارو زیر عطرا میبینم متوجه میشم طرف فیک استفاده کرده چه بخوایم یا نخوایم جنس فیک داخل ایران خیلی زیاده و بخاطر مسائل اقتصادی فیک بیشتر میخرن و زیر اورجینال ها کامنت میزارن

Anna Anna
1405/05/26
در پاسخ به Maxxine :

آنای عزیز من کاملا متوجه انتقاد شما شدم و متاسفم دغدغه ی مورد بحث شما یکوچولو پیش دوستان به کج راهه رفت.

من خیلی با بحث کردن در خصوص مسائل این چنینی راحت نیستم چون معمولا یکم همونطور که می دونید سوءتفاهم برانگیز اند و گاها نمی دونم چی به چی می گیره که ته اش... عمم.. یکم همچین قیمه ها می ره تو ماست ها.

اما این گله ی شما و مواردی نظیر این که کم هم نیستن همیشه خاری بودن در چشم من :) که البته به لطف زمان انسان کرخت می شه نسبت به مسائل این چنینی ولی باز هم به نظرم نقطه نظر به جا و قابل تاملی هست.

این ادعاها :

"مسلما قلابی بت انداختن چون این رایحه اصن اینطور که تو میگی نیس! برو ساقی دستریزت رو چک کن که داره کلاه سرت میزاره بدددددد"  یا... "شما شامه ی پرورش یافته ای نداری که تفاوت ها برات قابل تمایز باشه، اگرنه به برترین و پرفروش ترین عطر سال تیکه نمیداختی با این نقد پیش پا افتاده و رعیتی غیرکاشناسانه ات در جامعه ی از شما بهترونیِ *ما* عطربازها!" 

همگی نیمچه جسارت هایی اند که از سر یک دور باطله گریبانگیر ما می شن. دور باطله ی غیرت و تعصب، منجر به صاحب نظری، منجر به نهایتا اصرار به بی اعتبار جلوه دادن رای و کارکرد شما در مقابل رای و نظر اوشان و امثال اوشان و در آخر اثبات یک خودبرتربینی بی نمک بچگانه و حفظ سنگر صلاحیت.

ولی چیزی که هست اینه که این نوع رویکرد و جبهه گیری فی الذات سوووووپر پیش پا افتاده و زاقارت ِه :) یعنی در حد همین تعبیر و کلمات!

چون اصولا جوش زدن و جبهه گرفتن در خصوص چیزی در این حد درونی و شخصی سازی شده و وابسته به سلیقه و نگرش فردی مثل پسندیدن یا نپسندیدن یک رایحه ست، شمشیری دولبه ست اونم به حدی ساده دلانه که از این به بعدش دیگه زبون و ذهن من هر دو از باز کردن اش قاصرند. تنها کاری هم که انجام می ده بی اعتبار کردن سیستم شناختی ادراکی خود اون شخص هست در مواجهه با یک اصل بدوی و ابدی بسیار جاافتاده ای به اسم: ملاحظه ی تفاوت های اجتناب ناپذیر در برداشت های شخصی. ته اش قصور هم گردن خود شخص می افته که این مهم رو فدای یک تعصب پرحرص و ناخونده کرده... 

که خب خدایی ضایع ست :)

ممنونم، خیلی خیلی دقیقاً.

این یکی حرفم کاملاً مرتبط نیست، در مورد یک چیز مسخره‌ست، که می‌بینی خیلی‌هاشون تعصبشون از روی سلیقه هم نیست، مثلاً معتقدند فلان عطر بی‌نقصه، چون فلانی که آدم فرهیخته‌ایه، دوستش داره. عملاً سلیقه و روند یک نفر رو الگو قرار می‌دن و تقلید می‌کنند.

گاهی که می‌رم همه کامنت‌های یک فرد متعصب رو می‌خونم، این توشون خیلی واضحه. مثلاً می‌بینی اول دشمن سرسخت برندهای اماراتی بوده و اعتقاد داشتنه همه مضررن و نابودگر هنر عطرسازی، کسایی که از این برندها استفاده می‌کنند هم لایق دنیای عطر نیستند. به هر کس که مشابه‌های اماراتی رو می‌پسنده حمله می‌کنه و هی شعار می‌ده.

اما بعد می‌بینی خیلی سریع با دیدن کسی، نظرشون در جهت ۱۰۰٪ مخالف با همون تعصب پیش می‌ره؛ یعنی همون فرد متنفر از عطرهای اماراتی، یهو طرفدار سفت و سخت لطافه و دشمن کرید و کیلیان و... می‌شه و این بار به هر کس که صرفاً از یک عطر اماراتی ناراضی بوده حمله می‌کنه.

Anna Anna
1405/05/26
در پاسخ به Aref :

سلام و عرض ادب

بنظرم هیچ اشکالی نداره،هرکسی میتونه نظراتش رو بیان کنه در مورد عطر اگر اورجینال تست کرده باشه و هیچ اشکالی هم نداره از اون عطر بد بگه،بگه مزخرفه،بگه به فلان دلیل یا علت من خوشم نمیاد اصلا،تفاوت دیدگاها خیلی به خواننده متن کمک میکنه برای خرید،من یه لیست داشتم از تعاریف دوستان عطرباز از چندین عطر و میخواستم تست کنم،خلاصه که خیلیاش رو تست کردم و پنجاه درصدش باب میلم بود پنجاه درصد نبود.

و اینکه اگر نظرات منفی اون بین نبود شاید من دو سه کار رو بلایندبای میکردم(ناموفق) ولی با نظرات منفی این سنجش عاقلانه تر شد

خیلی ساده اس،ما باید راهنمایی کنیم و به نظرات هم احترام بزاریم،علایق همه اینجا یچیزه و اون عطره،از همه مهمتر اینجارو نباید با اینستا اشتباه بگیریم.

کاملاً موافقم. و گاهی صرفاً باتجربه و «عطرباز» بودن کسی در دید بعضی‌ها شبیه نوعی اثبات برای «خوب یا بد» بودن عطری می‌شه، و یادشون می‌ره هر چقدر هم حوزه عطر به هنر، علم و مهارت مربوط باشه، در نهایت بخش پایانیش شخصیه. نوع برداشت از رایحه... این چیزیه که اتفاقاً اکثر عطارهای حرفه‌ای با رعایتش می‌سازن و همین کارهاشون رو از صرفاً عطری خوشبو و همه‌پسند، متمایز می‌کنه.

آخرین
Atrafshan logo
عطرافشان
پشتیبانی سایت
عطرافشان
سلام کاربر گرامی
چطور می توانیم به شما کمک کنیم؟