راهنمای ریویونویسی عطر | از تجربه تا بیان | اصول مشاهده، تحلیل و نوشتن

با سلام و احترام خدمت تمامی عزیزان عطرافشان
و با کسب اجازه از بزرگوارانی چون آقای ایرج روحانی عزیز،جناب سخی ارجمند،جناب پیمان بزرگوار،جناب کبیری دوست داشتنی،جناب شوشتری پر مهر،جناب بوترابی شریف،ارشیتکت گرامی و همه ی عزیزان با سابقه و قدیمی و همینطور عزیزان متبحری مثل محسن عزیز (عذر خواهی میکنم اگر عزیزی رو نام نبردم بخاطر عدم حضور ذهن در این لحظه هست)

بخش بزرگی از علاقه‌مندان عطر تجربه‌ی بویایی ارزشمندی دارند، اما تبدیل این تجربه به متن، مهارتی جداگانه است؛ مهارتی که هم به دقت در مشاهده نیاز دارد و هم به توانایی انتقال حس، ساختار و شخصیت یک عطر.

هدف از ایجاد این تاپیک، نه تعیین یک روش قطعی، بلکه جمع‌آوری تجربه‌ها، نگاه‌ها و روش‌های مختلف برای نزدیک شدن به ریویونویسی دقیق‌تر و عمیق‌تر است؛ تا هم دوستان تازه‌وارد بتوانند مسیر روشن‌تری برای نوشتن پیدا کنند و هم گفت‌وگوی جمعی ما درباره‌ی عطر، غنی‌تر و دقیق‌تر شود.

بنده ی کمترین مطالبی آماده کردم اما قبل از ارائه از بزرگوارانی که نام بردم صمیمانه دعوت می‌کنم مطالبشون رو در این باره  اگر فرصت و تمایلش رو داشتن مرحمت کنند تا مثل همیشه همینطور که سالهاست شاگرد ایشان بودیم و هستیم،یاد بگیریم و به پیشرفت و غنای این فضا کمکی کنیم (البته من عذر خواهم که هنوز نتونستم شاگرد خوبی باشم و دریافت و تحلیل و همینطور قلم خوبی برای ریویو ندارم):

اینکه هنگام ریویو کردن به چه چیزهایی توجه می‌کنند،
چطور بین سلیقه و کیفیت تفکیک قائل می‌شوند،
چطور ساختار یک عطر را تحلیل می‌کنند،
و اساساً چه چیز یک ریویو را برایشان ارزشمند و قابل اتکا می‌کند.

فکر می‌کنم حضور و مشارکت بزرگ‌ترهای این فضا، می‌تواند برای نسل جوان‌تر و علاقه‌مندان تازه‌کار، بسیار آموزنده و راهگشا باشد.

امیدوارم این تاپیک به مرور تبدیل شود به یک مرجع جمعی برای یادگیری، تمرین و بهتر دیدنِ عطر؛
چون گاهی فاصله‌ی میان «بو کردن» و «فهمیدن»، فقط چند پرسش درست است.

از علاقه مندان و تازه وارد های این محفل خواهشمندم ((((((((((کمی صبر کنید)))))))))) تا بزرگواران مطالبشون ارائه کنند به جهت یک پیوسته و یک دست شدن این تاپیک آموزشی و بعد از چند روز اگر سوالی داشتن کامنت کنند

با احترام فراوان

اولین پاسخ را شما ثبت کنید
Atrafshan logo
عطرافشان
پشتیبانی سایت
عطرافشان
سلام کاربر گرامی
چطور می توانیم به شما کمک کنیم؟