یه بخشی از دنیای عطر که به نظرم توی ایران بهش خیلی کم توجهی میشه، برندهای ارزون یا اقتصادی هستن
این برندهای گروه بزرگی از برند ها هستن
از برندهای سلبریتی مثل دیوید بکام و رونالدو، رامشتاین، موتورهد
تا برندهای خودرو مثل بنتلی، جگوار
و همچنین برندهای پوشاک مثل جیل زاندر، یوپ، کارل لاگرفلد، جان وارواتوس، کنِت کُل، بالدسارینی، مارکوپولو، تامی باهاما، ناتیکا و..
و برندهای عطری مثل مونوتم و سلی نتز
توی این برندها بگردید کلی عطر خوشبو و جذاب پیدا میکنید
دوتا سوال:
۱) چرا اقبال به این برندها کم هست؟
۲) بین این برندها تا عطرهای کپی تولید شده توسط شرکت های اماراتی کدوم رو ترجیح میدید؟
دیگه باید از ماجرای اماراتی اروپایی عبور کنیم ، دیگه تکنولوژی مثل قدیم انحصاری نیست ، امروزه تکنولوژی و ارتباطات و علوم به شکلی با هم درآمیخته اند که بسیاری از قوائد و ضوابط در تولید وتجارت بازتعریف شده و عطر هم از این نهضت و تحول بی بهره نبوده ، به نظرم امروزه روز دیگه کهنه پرستی که بخوایم به مقوله عطر با نگاه ۲۰ ساله پیش قضاوت کنیم .
برند اروپایی داریم مثل زارا که اکثر کارهاش از اکثر کارهای لطافه از هر نظر عقب تره ، از اون طرف برند افنان رو داریم که شاید یک مقداری قیمتش از کارهای اقتصادی اماراتی بالاتره ، ولی کیفیتش واقعا قابل تحسین و با تناسب قیمتی که نسبت به کیفیت اش داره رائه میده همچنان اقتصادی به نظر میاد ، اینجا اگر جرات نکنم بگم از عطرهایی مثل بنتلی و فراری و بنز با کیفیت تره ولی تمام قد از کیفیت افنان دفاع میکنم و عرض میکنم درصدی از بابت کیفیت و جنس رایحه از برندهای نامبرده کسری نداره ، و در جنس و کیفیت رایحه همچنان از لطافه و آرماف های اقتصادی خیلی خیلی جلوتره
سلام به نظرم برندهای اقتصادی از نظر ماندگاری و پخش بو خیلی ضعیف عمل کردند و همینجور که میدانی ما ایرانی ها عاشق ماندگاری و خط بو و پخش بو هستیم! این علت اصلی آن است
برندهای اماراتی کیفیت های متنوعی دارن و نمیشه همه رو با یک چشم دید. ریسک بالایی دارند ولی در این اوضاع اقتصادی به نظرم خوب هستند! شخص بنده وقتی به نون شب محتاجم و همینطور به روایح هم علاقه دارم نمیشه بر من سخت گرفت که چرا اینو گرفتی !!!چرا اونو نگرفتی؟؟
1- عدم آشنایی عامه مردم با آنها و هایپ شدن عطرهای خاص و همچنین مهجور ماندن این برندها با توجه به اینکه زمانی خیلی معروف بودن مثل لومانی و بوگارت...به قول معروف اسمشون رو میزاریم عطرهای هایپ قدیم و هیدن جم( گنج پنهان) کنونی!
2- من ترجیح میدم اول سراغ این عطرها برم اگر در عطرهای اماراتی هم چیز خیلی خاصی دیدم و قیمت کمتر از اینها بود چرا که نه از اماراتی هم تهیه میکنم ولی اولویت قطعا با این برندها هست
سلام جناب كاظم پور
ممنونم ازت به خاطر طرح اين موضوع كه به نظرم اهميتش زياده چون در اين شرايط اقتصادى خيلى از مصرف كننده ها ممكنه بر سر دوراهى چنين انتخابى باشن. بخشى از اشتراك نظرم با شما و دوستان گرانقدر رو عينا از مطالب قبلا درج شده در نظراتم وام گرفتم:
از زمان اوج گرفتن عطرهای اماراتی و شبیه سازی (Clone) در بازار عطر دنیا نزدیک به 60 باتل از محصولات اون ها رو خریدم که عمدتاً از بین گزینه های موفق و پرطرفدار این شرکت ها بوده. این برندها استراتژی های مختلفی دارند از 1- تشابه نام محصول و حتی شیشه با عطر اصلی تا 2- تغییرنام و دست بردن در هرم عطر و ایجاد کمی تغییر (که البته مخاطب عطرشناس فوراً متوجه کپی بودن و شناخت عطر مرجع میشه). 3- ساخت عطرهای مستقل و حتی استفاده از عطرسازهای معروف و نام آشنا.
اينجا مقصود، عطرهای کپی یا Clone و Dupe ها (ردیف های 1و2) است:
موفقیت این عطرها در دست یابی هرچه بیشتر شباهت به عطر اصلی است. عموما جذابیت آن هایی بیشتر است که از محصولات پرفروش و با تگ قیمتی بالا و غیراقتصادی (میان رده و لاکچری) کپی کرده و احساس مصرف کننده با بودجه محدودتر رو از برخورداری از چنین محصولاتی ارضا کنن.
ازاصول اولیه اقتصاد: ناهار مجانی وجود نداره! اگر شما هم به اصل موازنه باور دارید پس می پذیریم که در ازای چیزی که به دست میاریم باید یه چیزی هم بدیم.
شرکت های کپی کار اماراتی و گاهی وطنی، پول عطار، طراحی و تمام پروسه و تشکیلاتی که شرکت های دیزاینری معروف پرداخت می کنن رو تو جیبشون نگه می دارن که خب واقعا کم هم نیست. از آر اند دی و مارکتینگ برندهای معروف در رقابت تو بازار و پیش دستی در اطلاع از ذائقه مشتری تا کمپین های تبلیغتی گسترده و پرهزینه و تمام اونچه که موضوع قواعد بازی تولید و تجارته.
برندهاى اصل، هزینه های هنگفتی می کنن چون فرصت اشتباه ندارن یا کمتر دارن چون کوچکترین اشتباهات پیامدش خسران بزرگ و بعدش جا موندن از رقبا به واسطه از دست دادن سهمشون از بازار و مخدوش شدن اعتماد مصرف کننده بالفعل و بالقوه است. یعنی تخریب همون بنایی که برای ساختنش دهه ها تلاش شده. این محدودیت در ریسک کردن تا جاییه که مثلا دیور الکسیر با این همه محبوبیت و فروش به عنوان فلنکر ساواج به بازار عرضه میشه!
حالا کافیه شرکتهای اماراتی پشت سر اونا راه بیفتن و محصولی که بابتش این همه هزینه شده و امتحانش رو پس داده کپی کنن. اینطوری هم هزینه های مستقیم و هزینه های فرصت اونا رو ندادن هم از ریسک های اون برندها مصون هستن.
خب در ازای این همه صرفه جویی، یه عطر کپی شده با مواد بی کیفیت و یه پکیجینگ پر رنگ و لعاب و اسامی و شیشه هایی که هیچ ارتباطی با کانسپت و روح عطر اصلی نداره و خیلی گل درشت و بد سلیقه و البته با کیفیت هم طراحی و تولید شده رو با ربع و خمس قیمت عطر مرجع به مشتری می دن. حالا در بین صدها کپی ریز و درشت اگه محصولاتی هم موفق نبودن خوب خیلی چیزی از دست ندادن...
برگردیم به موازنه. الان مصرف کننده چی بدست آورده؛ کپی یه عطر با مثلا یک پنجم قیمت و پکیجینگی که برای ٥ دقیقه اول حالش رو خوب می کنه، چی داده: کیفیت رایحه، گاهی سلامتش رو، هزینه خواب پولش چون مثل پیاز انباری های قدیم باید بخره بزاره تو انباری. بهار امسال برای تابستون سال بعد عطر خنک بخره و تو تابستون امسال برای زمستون سال بعد عطر گرم! (براى مسريت يا مچور شدن كه در اصل وظيفه توليد كنندس)
دیگه اینکه فرصت استفاده از محصولات با کیفیت و اصلی رو هم از دست داده و خودش خوب می دونه که اول و آخرش این عطری که داره استفاده می کنه اصل نیست (حالا اسمش فیکه، کپیه، های کپیه یا مستر کپیه...)
چرا وقتی از کپی در موسیقی، نقاشی، فیلم، صنعت، انواع پوشاک، گجت ها و ... صحبت میشه حساسیت بیشتری به خرج می دیم ولی روح و وجدان ما در مورد صنعت عطر اینقدر پینه بسته و غیرحساسه (با علم به اینکه به دلیل ساختار و شیمی عطر امکان احقاق حقوق مولف در رویه های قضایی سلب یا خیلی محدود می شه).
فقط كافيه ببينيم چطور استانداردهاى زندگيمون در گذر زمان اينقدر تنزل كرد. چطور آزمايشگاه خودروهاى بى كيفيت چينى شديم.
آيا الان هم آزمايشگاه برندهاى بى كيفيت اماراتى و وطنى شديم؟
با نگاهى به گذشته عطرافشان ميبينيم مهم ترين ميراثش آگاه سازى از مضرات اسانس ها و در كنارش محصولات برندهاى بى كيفيت و بى اصالتيه كه امروز در بعضى موارد ناخواسته مبلغين بى مزد و منت اونا ميشن بعضى عزيزان كه قطعا محترم اند ولى شايد كمى اهمالگر و فراموش كار.
قدرت بى قدرتان!
ما مصرف كننده ها بخشى مهم از شكل دادن به سازوكار بازار و محصوليم!
قدرت ما در دقت تو انتخاب هاى ماست. هنر و خرد ما انتخاب با وجود محدوديت هامون هست.
ارادت
با آرزوى سلامت و سعادت براى عطرافشانى هاى گرامى
دیگه باید از ماجرای اماراتی اروپایی عبور کنیم ، دیگه تکنولوژی مثل قدیم انحصاری نیست ، امروزه تکنولوژی و ارتباطات و علوم به شکلی با هم درآمیخته اند که بسیاری از قوائد و ضوابط در تولید وتجارت بازتعریف شده و عطر هم از این نهضت و تحول بی بهره نبوده ، به نظرم امروزه روز دیگه کهنه پرستی که بخوایم به مقوله عطر با نگاه ۲۰ ساله پیش قضاوت کنیم .
برند اروپایی داریم مثل زارا که اکثر کارهاش از اکثر کارهای لطافه از هر نظر عقب تره ، از اون طرف برند افنان رو داریم که شاید یک مقداری قیمتش از کارهای اقتصادی اماراتی بالاتره ، ولی کیفیتش واقعا قابل تحسین و با تناسب قیمتی که نسبت به کیفیت اش داره رائه میده همچنان اقتصادی به نظر میاد ، اینجا اگر جرات نکنم بگم از عطرهایی مثل بنتلی و فراری و بنز با کیفیت تره ولی تمام قد از کیفیت افنان دفاع میکنم و عرض میکنم درصدی از بابت کیفیت و جنس رایحه از برندهای نامبرده کسری نداره ، و در جنس و کیفیت رایحه همچنان از لطافه و آرماف های اقتصادی خیلی خیلی جلوتره
عرضم به حضورت که به سوال خیلی دقت نکردی
اینجا سوال همین هست که و از برندهای ارزونی که بوی مشابه نداره توی جامعه ایران اقبالی نداره
زارا هم کپی هست...
اون برندهایی که اسم بردم کپی کن حساب نمیشند
سلام به نظرم برندهای اقتصادی از نظر ماندگاری و پخش بو خیلی ضعیف عمل کردند و همینجور که میدانی ما ایرانی ها عاشق ماندگاری و خط بو و پخش بو هستیم! این علت اصلی آن است
برندهای اماراتی کیفیت های متنوعی دارن و نمیشه همه رو با یک چشم دید. ریسک بالایی دارند ولی در این اوضاع اقتصادی به نظرم خوب هستند! شخص بنده وقتی به نون شب محتاجم و همینطور به روایح هم علاقه دارم نمیشه بر من سخت گرفت که چرا اینو گرفتی !!!چرا اونو نگرفتی؟؟
همه برندهای ارزون مشکل پخش و ماندگاری ندارن
حالا اینکه ملت توقع انفجار دارن یه موضوع دیگه هست...
اینجا سوال این هست که آدم عطر ارزون با بوی متفاوت بده
یا بوی کپی یه عطر معروف؟
تفاوت بهتر هست یا شبیه یا همرنگ جماعت شدن؟
1- عدم آشنایی عامه مردم با آنها و هایپ شدن عطرهای خاص و همچنین مهجور ماندن این برندها با توجه به اینکه زمانی خیلی معروف بودن مثل لومانی و بوگارت...به قول معروف اسمشون رو میزاریم عطرهای هایپ قدیم و هیدن جم( گنج پنهان) کنونی!
2- من ترجیح میدم اول سراغ این عطرها برم اگر در عطرهای اماراتی هم چیز خیلی خاصی دیدم و قیمت کمتر از اینها بود چرا که نه از اماراتی هم تهیه میکنم ولی اولویت قطعا با این برندها هست
این نظر جالب بود
اون قسمت عدم آشنایی رو موافقم
به نظرت چه کسی باید مردم رو آشنا کنه؟
اون برندهایی که اسم بردی دقیقاً هایپ قدیم هست ( همون چیزی که گفتی) و خیلیاشون عطر جدیدی ندادن با میشه گفت برند مرده حساب میشن
این همه برند ارزون جدید... چرا کسی دنبال اونا نیست؟