عرض ادب و احترام خدمت دوستان گلم
چند وقت پیش یکی از دوستان ازم پرسید که اگر میتونستی یه عطر با ۵ نت مورد علاقت بسازی چه ترکیباتی رو انتخاب میکردی؟
این سوالی بود که به شدت ذهنمو درگیر کرد و خیلی فکر کردم تا تونستم ۵ نت برترم رو انتخاب کنم
ادویه( به خصوص هل)،چوب صندل،نت مشروبی(رام،شراب،کنیاک و ...)،وانیل و پچولی
البته چری،چرم و تنباکو رو هم روی نیمکت میزارم😁
دوست دارم بدونم نظر شما دوستان چیه و چه ترکیبی رو انتخاب میکنید؟
سلام
من کلا نت هایی که دوست دارم شامل
مرکبات
اسطوخودوس
پچولی
وانیل
ترکیب خس خس و خزه بلوط
درود و احترام
من حقیقتش اطلاعات زیادی در مورد ترتیب نت ها و روایح ندارن و نمیدونم چی از آب درمیاد درنهایت.
اما عاشق رایحهٔ کارامل، مشک، نارگیل، شکلات و وانیل هستم 🤤
صحبت از ترکیب نت ها عطرسازی باشه خیلی تخصصی میشه ولی خب این چندتا نت رو دوست دارم بصورت کلی
وانیل،تنباکو،زعفران،عود،کنیاک،فلفل،لوندر،گلابی،سیب،
یاس، آب،زنبق، دود(اینسنس)، ،، انگورفرنگی سیاه
درود و آرزوی بی مرز بر عزیزان و میزبانان ارجمند
این از آن سوال ها است ..
راستش زندگیم در مسیر شناختن ها، جهانی نو برایم هویدا نکرد و بر آن سلوک و مسیر قدم در قافیه گذاشت که همه تن و روح در رازها غرق باشم. شیفتگی در تجربه های زیستیم، هزار بر شناخت اتوار و خرده ریخت و از ریزه های این سفره بود که کوژ به ایستادن و لابه ی نوجهان خطر کردم.
پس در ظرف همان عطر ناشناسی که با رایحه، جهان هایش نو به نو خلق می شد می نویسم . او که خاطره در انبان می ریخت بی خاطر.
هر عطری که دستم به آن رسید، یکی از این دو با من کرد: یا برایش جهانی ساختم یا که او جهانی نو برایم ساخت.
و از آن همیان مدعی که جهان سازانم در آن لولیدند، غلظتی از تعدد و تکرار نت ها در سه اتمسفر و بعد، ملاکم بر این پاسخ شد.
برویم سراغ "ژن خودخواه!" امضایم.
*** بعد میوه (تاپ نوت)
رویای بی زمان منند این ها و ای کاش بلد بودم بشناسمشان! که بلادرنگ دست به خلقتی اگر هم کژ اما خالق-فریب می بردم.
- فلفل های سیاه و صورتی
- عصاره سرو کوهی + طیف کامل کاج های نوردیک
- مرکبات تلخ با شخصیت قدرتمند خنک کننده (و نه مطلقا انواع مایل به شیرینی) اعم از پوست لیمو، ترنج، گریپ یا یوزوی تلخ
- ازون اقیانوسی خشک ( و نه مطلقا آکوردهای آبی شیرین این رگه) + جرقه های های-ولتاژ ترانس نشتی دار یک تلویزیون لامپی قدیمی (زیر رگه)
- رزماری
" یک تلخی سرد جنگلی نوردیک-توندرا، عصر انباری خشک و قدیمی روستایی، نسیمی ساحلی وزان از موج های کدر تا سبز"
*** بعد تنه (نت میانه - میان رودان)
پیش از آنکه مهلتی برای فکر به چیستی شان بیابم، مرا می برند. طی الارض من در میان ابعاد با این ها است. دروازه های ستاره ای..
- کاج های نوردیک-توندرا و سدر های سفید چوب
- جلبک های دریایی
- بخار مینرال سرد (نه مطلقا رگه های عربی-شرقی)
- وتیور (خلسه های خس خسی علفک رعنایم)
- لیمو ترش سبز
- زغال سنگ تر (از آنها که در شامپو لیکوئید پولایتار آن قدیم ها یافتمش، ورژن ایرلندی، و چقدر مثل صخره های منتهی به اقیانوسشان غنی از فسیل های زمان خوار - بی ارزنی اثر از زیر رگه های صابونی یا شامپویی)
"از آن دودهای معدنی و کومه های چوب خشک تا سرمای جنگلی با تنظیم کنندگی تنوع طلب های وتیور و لیمو"
*** بعد ریشه (نت پایه)
همسفر ابدی من، جدایی در کارش نیست. رویینی که زمان را برایم بی هویت می کند و روح خاطره چینم را خاطره ساز. همیشه پشتم به او گرم بوده. همیشه بوده و همیشه خواهد ماند.
- امبر گریس خشک مینرال (عنبر دریایی)
- مشک (نه مطلقا از انواع شیرینش)
- نعناع هندی (پچولی)
- بخار معدنی سرد (شفاف، خشک، شارپ و رگه دار از قلوه سنگ های نمکی دریا و ازون)
- خزه بلوط
- چوب سدر و سرو کوهی
" گاهوار اغوا و افق، هماره این زیرزمین بوده. درست آن زمان که این خدایان بر ایوان ها و سنتوری هاشان تکیه می زده اند."
بخواهم برای این "ژن خودخواه" و بی رحم کمی مدح و ثنا آورم اولین صفات بدون فکری که به سرانگشتم می نشینند و از روحم پاک نشده اینهایند:
- یک تلخی سرد و سبز
- یک جنگل خنک با چوبی های شفاف و تیز سدری
- یک دودی خشک و مینرال
- یک دریایی عنبری-نمکی ازون مملو
از میان همه آن عطرهایی که آمدند و نرفتند، این منظومه روایح سرد، تلخ، جنگلی-چوبی، دودی و دریایی را که نه گرمند و نه شیرین و نه شرقی! از آنها یافتم که هر بار دیداری رخ می نمود، به نوجهان و نوسال و نو خیالی پرتاب می شدم.
اگر بلد بودم این عطر را بسازم، حتما روی جعبه آن، این قطعه بی زمان از "تصویرگر مدارا" را در نقش مهاری بر بی رحمی هایش "به یادگار" چاپ می کردم:
" آنها کجایند که می آمدند و می رفتند..
افسانه ی خیابان می شدند
خانه ها را بر می افروختند
خاک را متبرک می کردند
راه درازی انگار طی شده است
این قصه
کودکان بسیاری را شاید به خواب برده باشد
من بوی خاک را می شنوم که در پی گرمای مااست
قصه همیشه از دل شب آغاز می شده است.."
چند تا ترکیب رو دوست دارم
ترکیب اول کهربا ،دارچین ،وانیل بوربون ،تنباکو ،هل
ترکیب دوم هلو ،ماندارین ،یاس ،گل صد تومانی