نظرات | علیرضا خورشیدی
ترتیب نمایش
Layton Exclusif
لینک به نظر 14 اردیبهشت 1405 تشکر پاسخ به عارف
درود عارف جان واقعا دقیق درست فرمودی معضلی که همه تجربه کردیم و دست و پنجه نرم کردیم باهاش.آقا این حس بویایی قوی هم دردسری شده واسمون،همش دنبال کشف روایح هستیم،اونایی که نمیپسندیم گهگاهی هم ناخواسته مثل مکان های عمومی(مترو،تاکسی،بازار،ادارات و...) تو ذوقمون میزنه و کاریش هم نمیشه کرد.واقعا کاش فرهنگ سازی بشه این بهداشت فردی و جمعی آخه یک مسواک زدن،دوش گرفتن،ضد تعریق ها و عطر زدن واقعا کار دشواری آخه.امید که همه سلامت و شاداب و معطر باشیم.
20 تشکر شده توسط : 𝒜𝓎𝓁𝒾 Eric Revo
Decision
لینک به نظر 14 اردیبهشت 1405 تشکر پاسخ به کامبیز سخی
درود بر عزیزان عطرافشانی،کامبیز خان ببخشید که اجباراً در اینجا مطلب مینویسم.میدونم همه دوستان در شرایط سختی هستیم و به غایت خشم رسیدیم ولی ما در فرهنگ اصیل خودمان همیشه احترام به بزرگتر سرلوحه بوده و از تجربیات آنها استفاده میکردیم حالا گاهی سواد جوان ها و اقیانوس اطلاعات تضادی ایجاد میکنه با تجربیات بزرگترها ولی چه خوب میشد که پیوند این شور اشتیاق و علم جوانان با تجربیات بزرگان درهم آمیخته میشد اون موقع است که سرانجام هر کاری میشود.در خصوص نقد منصفانه هم میشود خیلی به نحوه بیان تاثیرشو گذاشت.خب قشنگی و زیبایی دنیا در تفاوت ها الخصوص بحث ما که یکی از حواس پنجگانه بشیریت است و پرودگار متعال حس بویایی نعمت داده.پس در تفاوت سلایق هیچ شکی نیست،همه ما انقدر بازخوردهای متفاوت دیدیم و تجربه کردیم که چیز جدیدی نیست ولی تاثیر بیان نقدر خیلی تو ذهن باقی میماند.مثلا شنیدیم میگن فلان عطر (بوی حشره‌کش،خوشبو کننده دستشویی،بوی حام،بوی عرق،بوی قیمه و قرمه و.......) خب بخاطر کدی که تو حافظه ذهنی باقی مانده و تا شامه میکنه سریع یاد اون بو میفته.ولی وقتی از نظر علمی و نقد درست بیان شود مثلا میگه من این عطر بخاطر این نت یا ترکیب این عناصر یا مثلا اپنینیگ کار نمیپسندم دیگه گارد نمیگیریم و منطق کنار میاد باهاش ولی وقتی الفاظ نادرست بکار گرفته شود علاوه بر زیر سوال بردن اون پرفیومر به متعصب های اون عطر بازخورد منفی میده و لاجرم ناخوشایندی پیش میاد.مثلا من خودم این عطر جز ۵ کار برتر که میپسندم هست در صفحه ام ولی بخاطر جریانات اخیر نتونستم نظرمو راجبش بگم.حیف است در این محفل عطرآگین که تراوش بوی خوب هست کدورت باشه واقعا قدر قدیمی ها و بزرگترها و استاید اینجا را بدانید کی بی چشم داشت دارند سطح علمی عطر بالا میبرند،خداوند همه را برای ما حفظ کنه و بتوانیم از حضور مفیدشان استفاده کنیم و لذت ببریم.
ببخشید که سخن به درازا کشید،بازم از جناب سخی عذر میخوام که در بخش شما مجبور به این گفتگو شدم🙏🏻
36 تشکر شده توسط : 𝒜𝓎𝓁𝒾 Emaar
Intense Tiare
لینک به نظر 13 اردیبهشت 1405 تشکر پاسخ به آرش وقوعی
درود دوست گرامی خوش ذوقم مخلصیم به روی چشم باز ادامه میدیم اگر بقیه دوستان هم موافق باشند و مشارکت کنند.تا نظرات همه رو بدانیم.موفق و موید باشید
10 تشکر شده توسط : 𝒜𝓎𝓁𝒾 Eric Revo
Intense Tiare
لینک به نظر 13 اردیبهشت 1405 تشکر پاسخ به کاوه
درود کاوه جان عزیز،خواستم یکم سلایق همه عزیزان بهتر بشناسیم و چالش جنسیت نداره،عزیزان بانوان هم میتوانن عطرهای که برای مردها میپسندن شرکت کنند.حالا معیار هر چندتا میتونه باشه من ده تا گفتم اونایی که تست داشتم و رو تن بانوان میپسندم.امیدوارم نظرات دوستان راهنمایی خوبی باشه برای هر دو جنسیت.و سلایق متفاوت همه رو نظاره گر باشیم.
18 تشکر شده توسط : 𝒜𝓎𝓁𝒾 Eric Revo
Intense Tiare
لینک به نظر 13 اردیبهشت 1405 تشکر پاسخ به خردمهر
درود جناب خردمهر عزیز،فکر کنم اکثرا متن ها رو نمیخونن چون تو چالش شرکت نکردند.سپاس از توجه شما و احسنت به انتخب هایی که کردید.
5 تشکر شده توسط : 𝒜𝓎𝓁𝒾 Eric Revo
درود دوستان عطر افشانی عزیز امیدوارم حال دلتون خوب باشه،دیروز با چندی دوستانم چالش ده عطر برتر از نگاه هر فرد که برای جنس مخالف میپسند انجام دادیم نظرات جالبی دادند.اگر دوستان اینجا هم موافق باشند باهم این چالش انجام بدیم و هر کس از دید و سلیقه خودش ده عطر که برای جنس مقابل میپسند معرفی کن.من خودم در انتها بررسی این عطر نظرمو میگم.
اگر عطرها را به فیلم‌های سینمایی تشبیه کنیم،مونتال اینتنس تیاره یک موزیکال عاشقانه و ابریشمی است. این عطر از آن دسته شاهکارهایی است که با هر بار اسپره، شما را به سفری بدون بلیط به جزیره‌ میبرد. اما راز این همه اغواگری در چیست واقعا،بیایید آهنگ این سمفونی معطر را نت‌ به‌ نت بشنویم.
وقتی برای نخستین بار اسپری این عطر را حس میکنید در واقع با یک ملودی چندلایه روبرو میشوید. آرپژ در موسیقی به معنی نواختن نت‌های یک آکورد به صورت پشت سر هم و پژواک‌دار است. در این عطر نت یاس هندی درست مثل همان آرپژ عمل میکند. یاس در اینجا سرکش نیست اما هر بار که فکر میکنید نت وانیل همه چیز را پوشانده،یک پژواک لطیف از یاس و تیاره از دوردست میاد و شما را غافلگیر میکند. این بازی بین وانیل و یاس نمناک باعث می‌شود عطر هرگز یک‌ بعدی و خسته‌کننده به نظر نرسد.
در اول عطر مستقیما سراغ اصل ماجرا میرود.برگ پرتقال و نرولی در اپنینگ مانند نوای یک فلوت شیرین، تازگی سبزی را القا میکند که طعم تلخی سبز و شادابی دارد. اما این نوای خوش‌ آغاز فقط چند دقیقه مهمان شماست و راه را برای میانه‌ی طوفانی باز میکند.در میدل نت اینجا جایی است که عطر هویت واقعی خود را فاش می‌کند. یاس هندی، تیاره (گل مخصوص تاهیتی که خویشاوند یاس و سوسن است) و یلانگ یلانگ وارد میشوند. ترکیب تیاره و یاس چنان لایه‌های کرمی و چرب‌ و شیری دارد که شما را به یادکرم‌های آفتاب گیر با رایحه گل‌های سفید می اندازد. یلانگ یلانگ هم با ته‌مایه‌ های لاستیکی و عسلی خود حس گرمای شرجی تداعی میکند. این بخش روح واقعی اینتنس تیاره است.دری داون بعد از چند ساعت طوفان گل‌ها فروکش میکند و شما روی یک تخت نرم از وانیل، مشک تمیز و کهربا وارد میکند. درای داون این عطر دیوانه‌ وار جذاب است. وانیل بافتی پودری و خامه‌ای دارد. مشک سفید هم به آن پوستی نه حیوانی بودن میدهد، انگار عطر از روی پیراهنتان به پوستتان چسبیده.و کهربا سفید یک لایه نازک شوری و گرمی به آن اضافه میکند که مانع از شکرزده شدن اثر میشود.پرفورمنس قابل قبولی داره.
اما پیرو عرض اولم ده عطر زنانه مورد علاقه من:
ایو سن لورن لیبر اینتنس زنانه
آمواج گایدنس 46
سوسپیرو اکسنتو
زرجوف مور دن ووردس
زرجوف بوکت آیدیل
زرجوف اوورتور
بای کیلیان آنجلز شیر پارادایس
بودیسی د ویکتوریوس هرویین
تیزیانا ترنزی اندرومدا
مونتال اینتنس تیاره

38 تشکر شده توسط : 𝒜𝓎𝓁𝒾 Eric Revo
درود دوستان عزیز،در مقطع زمانی هستیم که به جای پیش رو داریم عقب گرد میکنیم و به قول شاعر تو فصلی که زمین برعکس میچرخه.ما شیفتگان عطر هم از این قاعده مستثنی نیستیم انگار باید به گذشته بر گردیم و هر آنچه که داریم زندگی کنیم.من سعادت این داشتم که تست چندتا عطر خوب قبل از جنگ داشتم که یکی از آنها همین اثر بینظیر که در ادامه بررسی کنیم.
این عطر را دو دسته دوست دارند آنهایی که از پیچیدگی لذت میبرند و آنهایی که می‌خواهند پوستشان حرف بزند نه عطرشان. اگر طرفدار عطرهای خطی و ساده هستید شاید این اثر شما را پس بزند. اما اگر از آن دسته‌اید که می‌گویید بگذار هر بار چیز جدیدی بو کنم پس این اثر را بخر و چشمهایت را ببند خواهی دید چه میشود.
این عطر یک پارادوکس است اسمش میگوید چشم‌ها را ببند، اما ترکیب نت‌هایش چنان تصویرسازی میکند که هر بار که بو میکنی یک فیلم کوتاه در ذهنت پخش میشود. فیلیپو سورچینلی در این اثر خبری از ساده‌سازی نداده. او یک هرمنوتیک بویایی خلق کرده.
سفری از ترنج تا عود داریم که برخلاف بسیاری از عطرها که نت‌ها مثل قطار پشت هم می‌آیند اینجا هر نت در زمان خودش رویا میسازد.
ترنج و لیموترش شروع کننده هستند،ترنج زیر سایه‌ی برگ درخت نارنج قرار گرفته. یعنی تلخی و سبزی همراه با روشنایی.ترنج و لیموترش با برگ نارنج و پچولی خیلی تیزوارد میشوند.گویی کسی لیمویی را روی چاقوی سرد بریده و همان نزدیکی لاوندر خشک شده روی آتش است. اصلاً قرار نیست خوشایند عام باشد، قرار است غافلگیرکننده باشد.
در میدل نت پچولی با لاوندر، سالویا اسکلاریا و گیاه درمنه این چهارتایی در کنار هم چیزی خلق میکنند که مرز بین داروخانه قدیمی و جادوگری است.لاوندراینجا تیز و هوشیار است. سالویا اسکلاریا بوی بدن عرق‌کرده در چمن را تداعی می‌کند.افسنطین نیز تلخی سبزی را به سطح اعتیاد میرساند. توت فرنگی اینجا غافلگیری بزرگ است.رسیده و نزدیک به تخمیر. گویی یک مشت توت فرنگی را له کرده‌اند در همان هاون سبزی‌های تلخ میکس کردند.این نت هوشمندانه باعث میشود مخاطب نتواند بگوید عطر شیرین است یا تلخ یا شاید هر دو .وتیور و لابدانیوم بوی صمغ گرم چسبناک و کهربایی که همه چیز را به هم میچسباند و تکمیل کننده هستند.این مرحله عطر ادویه‌ای،سبز،میوه‌ای و صمغی است. چیزی که در هیچ عطر دیگری تجربه نخواهید کرد.
عود، کهربا، سدر و چوب صندل سفید، چهار غول چوبی و گرم. عود اینجا دودی و کلیسایی است. کهربا شیرینی ملایمی به عود میدهد. سدر خشکی مدادی را تداعی می‌کند و چوب صندل سفید آن را به سمت شیری و نرم سوق میدهد.
عود نجیب و کهربای گرم روی تختی از سدر و صندل سفید میخوابند. عطر فروکش میکند اما هرگز از نفس نمی‌افتد. پوستتان بوی یک چوب کمیاب و کهربای کهنه میدهد. آن توت فرنگی تلخ فقط در خاطره میماند. این پایان کار شاعرانه است شروع تیز و انتها آرام.پرفورمنس بالایی دارد.
«روایت این عطر تمام شد،اما خاطره اش میماند»
30 تشکر شده توسط : Sam 𝒜𝓎𝓁𝒾
درود بر عزیزان عطرافشانی،امیدوارم که حال دلتون خوب باشه.
در میان تمام عطرهای برند این یکی شاید مشهورترین نباشد. اما برای آنهایی که آن را پیدا میکنند، مثل یک گنج پنهان در میان تپه‌های شن میماند.که دور از چشم مانده و در دسترس نیست اما ارزش هر قدمی که برای رسیدن به آن میشود برداشت را دارد.
با یک عطر تمام شرقی طرفیم پس اگر دنبال عطری هستید که بوی گل و مرکبات بدهد این عطر شما نیست.اما اگر میخواهی هر بار که اسپرش میکنی برای چند ثانیه به سرزمینهای دور سفر کنی، اگر میخواهی بوی گرمای کویر، شیرینی خرما و دود چوب عود روی پوستت بنشیند این عطر منتظرت است.
سفری به اعماق کویر در دل یک بطری،بعضی از عطرها را نمیشود فقط استشمام کرد باید واردشان شد.یکی از همان عطرهای نادر است که مرز بین بو و مکان را محو میکند. همانطور که از نامش پیداست این اثر ما را به دل شنهای روان میبرد،کویری رویایی،گرم و اسرارآمیز که در آن کاروانیان زیر نور ستاره ها چای مینوشند و باد داستانهای کهن را زمزمه میکند.
در شروع مثل قدم گذاشتن در یک کاروانسرای قدیمی در شامگاه است. دارچین با گرمای تند و شیرین خود فضا را پر کرده با گیاهان ناشناخته با رایحه هایی که هم میوه ای است هم کمی تلخ و صمغی مثل عرق گیاهی که در آفتاب خشک شده باشد. این دو در آغوش اسمانتوس قرار میگیرند گلی که بوی چرم و زردآلوی خشک را همزمان دارد و به ترکیب عمقی مخملی و کمی چرمی میدهد.در لحظات اولیه حس و حال شبیه به زمانی است که در یک بازار کهنه شرقی، کیسه های ادویه را یکی یکی باز میکنی و بوی گرم و خشک آنها صورتحساب را پر میکند.
در میدل نت عطر نفس عمیقی میکشد و لایه اصلی خود را رو میسازد اینجا جایی است که خرما وارد میشود.این خرمایی است که زیر آفتاب کویر رسیده پوستش ترک خورده و شیرهاش غلیظ شده.شیرین است اما خاکی و گرم.در کنار خرما، جاودانه یا همان جاودونه قرار دارد. این گیاه بوی عجیبی دارد،رایحهای شبیه شربت افرا و کاری در هم تنیده شده، کمی تلخ، کمی دارویی اما به طرز اغواکننده شیرین. جفت شدن آن با خرما، یک کنتراست هوشمندانه میسازد،شیرینیای که هرگز به شربت بودن متهم نخواهد شد چون همیشه یک لایه گیاهی و تلخ زیر آن حضور دارد. لابدانیوم نیز در این لایه حضور دارد.بوی کهربایی و چرمی با تهنت شیرین و بالزامیک میدهد.در این مرحله عطر به اوج خود رسیده انگار در زیر سایه درخت نخل و باد گرم کویر نه تنها عرق پیشانیت را خشک میکند، بلکه بوی خرمای رسیده و صمغ درختان را با خود بهمراه دارد.
در آخر شیرینی خرما کمکم محوتر میشود و نتهای پایه خود را نشان میدهند.عود وارد میشود تم عود بیشتر سوخته و خاکستری است مثل چوبی که ساعتها در آتش مانده و حالا فقط بوی دود و زغال در حال خاموش شدن را میدهد.کندر در کنار عود آن حس کلیسایی و روحانی را اضافه میکند.کندر اینجا سبک است.مثل بویی که از آتش سوزاندن صمغ در یک شب کویری بلند میشود.پچولی حلقه آخر این زنجیر است.خشک، تقریباً پودری و شبیه به پوسته درخت است. این نت است که به عطر آن حس ماندگاری و عمق چوبی را میدهد.
در این مرحله عطر به پوست نزدیک میشود و اثری از خود بر جا میگذارد که یادآور لباسی است که یک شب کنار آتش بوده و فردا صبح که آن را میپوشی هنوز بوی دود و گرما از آن بلند میشود.
پخش بو متوسطی دارد که با شخصیت عطر همخوانی دارد ولی ماندگاری بالایی دارد.
لحظات معطر و آرامی از ایزد برایتان خواستارم.
«روایت این عطر تمام شد،اما خاطره اش میماند»


32 تشکر شده توسط : 𝒜𝓎𝓁𝒾 Eric Revo
درود جناب خردمهر بزرگوار که این چنین به زیبایی یاد بردی از اساتید و زیباجویان که الحق بی چشم داشت جمع شدند تا این عطش عشق معطر کمی فروکش کند و در کنار هم نظرات خودمان بیان کنیم بلکه جهت درست به دیگر عزیزان نشان دهیم.این چرخه در حال گردش از دیگران آموختیم باید به دیگران آموخت.
و این عشق بی پایان ما عاشقان به معشوقه مشترکمان هست که گرد هم آورده تا فقط به دنبال زیبایی باشیم.پروردگار شاکریم بخاطر نهادینه کردن لذت این عشق.امیدوارم در این روزهای کم فروغ دوباره رنگ،رایحه،نور و عشق طنین انداز بشه تو این سرزمین کهن و همه با حال خوب گرد هم در این محفل عطرافشانی کنیم.
33 تشکر شده توسط : 𝒜𝓎𝓁𝒾 Eric Revo
درود جناب خردمهر بزرگوار که این چنین به زیبایی یاد بردی از اساتید و زیباجویان
10 تشکر شده توسط : 𝒜𝓎𝓁𝒾 Eric Revo

تمامی خدمات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

هرگونه استفاده از مطالب این سایت بدون اجازه مدیران آن غیر مجاز بوده و تبعات آن بسته به نوع تخلف، متوجه افراد خاطی خواهد بود.

Iran flag  Copyright © 2026 Atrafshan