اتفاقا به نظرم نت هایی مثل دارچین و لیمو و چرم و خیلی اسانس های دیگه که تو عطرهای دیزاینر استفاده میشه خیلی گران قیمت نیست. مثلا تو عطر گرلن ل اینستنت که خریده بودم یکسری ذرات معلق بود،بعد با جستجویی که کردم فهمیدم این ذرات معلق متعلق به نت کاکائو هستن که از فرآیند maceration باقی موندن و .... بنابراین این طور نیست که اسانس ها تماما سنتتیک باشند..
سلام دوستان
یه نکتۀ کلی بگم.
ببینید الان اکثر نت های بکار رفته در عطرها خصوصای برندهای دیزاینر، روایح مصنوعی هستند. یعنی مثلا اون ادکلنی که توش نوشته رام هست، دارچین هست، عود هست و غیره، اکثرش مصنوعی هست.
الان خیلی ادکلن ها بوی عود میدن و توشون عود هست ولی شما می دونید تهیۀ اسانس عود واقعی چقدر هزینۀ بالایی داره؟ در مورد مشک هم همینطور، از طلا گرون تره!
در مورد رام هم همینه، فکر نکنید واقعا رام توش هست! نخیر، اسانس مصنوعی و شبیه سازی شده اش هست که فقط بوی رام میده.
در ادکلن های دیزاینر ممکنه اسانس های طبیعی باشه اما فقط اسانس های ارزون رو بصورت طبیعی بکار می برند مثل اسانس لیمو و ... .
یک کتابی ترجمه شده بنام اصول و شیوۀ عطر سازی. سرچ کنید شریف عطار، توی وبلاگش گذاشته، دانلود کنید و بخونید، خیلی چیزا دستگیرتون میشه.
این سایت جای انسان های فرهیخته است که خیلی برای خود ارزش قائل هستند. یک بار برای همیشه این بحث را تمام کنید.
با توجه به غلظت عطر، حداقل 75% و حداکثر 95% از حجم شیشه عطر رو الکل سفید (اتانول) یا همان الکل خوراکی تشکیل می دهند. (همه عطرهای دنیا، همه ی همه). حالا این الکل طبیعی (خوراکی) رو از 100 تا میوه مختلف می توان تولید کرد. از هر میوه ای که تولید بشود، کمی بوی آن میوه در الکلش حس میشود. برای کاربردهای پزشکی حتما حتما باید اسانس به جا مانده از زمان تقطیر حذف شود چون عفونت ایجاد می کند. (مگر در شرایط دشوار و عدم دسترسی، نباید زخم را با نوشیدنی های الکلی، ضد عفونی کرد).
حالا در عطر سازی بر عکس پزشکی است، فلان میوه را برای استخراج اسانسش تقطیر می کنند و الکلش را نمی خواهند. اگر هم الکلش را بخواهند میشود جزیی از 75 تا 90 درصد الکل همه عطرهای دنیا. خیلی از عطرها هستند که الکل پایه شان از یک میوه استخراج شده است و اسانس های میوه های دیگر را دارند.
الکل هم چند تا نقش دارد در عطرها:
1ـ پخش عطر: در هنگام تبخیر عطر، اسانس هم پخش می شود.
2ـ استفاده به عنوان حلال: اتانول حلال جامعی است، بدین دلیل که شاید اسانس های مختلف موجود در یک عطر با هم حل نشوند، ولی همه آنها در اتانول حل می شوند.
3ـ نگهدارنده: به مانند نگهداری جنین در الکل، اتانول از فساد اسانس ها جلوگیری می کند. درست بعضی ها از تاریخ انقضای 3 سال برای عطر حرف می زنند. من خودم عطر دارم برای 15 سال پیش، نه بو، نه ماندگاری و نه پخش اش ذره ای تغییر نکرده است. همین الان برند nasomatto، به صورت محدود سفارش 2 لیتری برای بلک افغان می گیرد. 2000 میلی لیتر، عطری به اون سنگینی رو نمیشه توی کمتر از 10 سال مصرف کرد.
سلام اقا امین باغبان
بله درسته رام همینه که شماگفتید ومن معذرت میخوام چون اطلاعاتم در موردش کامل نبود
رام ، روم (به فرانسوی: Rhum) یا عرق نیشکر یک نوع نوشیدنی تقطیری است که از تقطیر نیشکر به دست میآید. این نوع عرق میتواند از محصولات نیشکر مانند ملاس و یا به صورت مستقیم از شیره نیشکر گرفته میشود.(ان رو از یکی ازسایت های معتبر کپی کردم و از بابت ازشون معذرت میخوام)
به ساحا
سلام! بعد از چند روز تحقیق رو پیشنهاد شما Guerlain L'Homme L'Eau Boisée رو واسه همسرم بلایند بای کردم چون نتونستم جایی پیداش کنم! کلا کار کمیابی هست... هنوز زیاد نمیشناسمش..منظورم اینه که باید چند روز بگذره که بتونم راجع بهش دقیق نظر بدم.. فقط بگم که رایحه نسبتا تند و ترش لیمو در کنارvetiver یا همون خس خس بسیار غالبه ..انتظارم از پخش و ماندگاری رو با توجه به اینکه محصولی جدید از برند با سابقه گرلن هست بر اورده نکرده!! امیدوارم با گذشت زمان بیشتر به دلم بشینه..ولی در مجموع کار خوب و شیکی هست.. مرسی از پیشنهادتون (-:
سلام.مبارکتون باشه..البته که کار کمیابی هست چون به نسبت گرلن های مردونه تاحدودی جدیده2012...بویی متفاوت داره(تکراری نمیباشد) و باکلاسم هست اصلا هم آزار دهنده نیست...خواهش میکنم لطف دارین ..عذر خواهی میکنم از بابت اینکه دیر جواب پستتونو دادم //